freeforum.gr

δοκιμαστική λειτουργία - συμβουλές καλόδεχτες

Hoax με άρωμα πολιτικής

User avatar
caprica_st
Posts: 167
Joined: Sat Feb 15, 2014 9:06 pm

Hoax με άρωμα πολιτικής

Postby caprica_st » Sat Jun 04, 2016 10:01 pm

Μια και στον χώρο της πολιτικής λυσσομανεί ένας πόλεμος λάσπης, ένα νήμα με τέτοια τραγελαφικά διαμάντια...User avatar
caprica_st
Posts: 167
Joined: Sat Feb 15, 2014 9:06 pm

Re: Hoax με άρωμα πολιτικής

Postby caprica_st » Sat Jun 04, 2016 10:14 pm

12799065_1144060305650516_621796133758148007_n.jpg
Αρχή με τον αγαπημένο μου πολιτικό.
Το να χάψει κανείς ως χάνος μια είδηση που βρωμάει από χιλιόμετρα μούφα, είναι κάτι που συμβαίνει καμιά φορά και στις καλύτερες οικογένειες. Όμως ποιος σοβαρός άνθρωπος θα θεωρούσε πηγή αξιόπιστης πληροφόρησης το defence-point.gr;

Φυσικά ο συμπαθής αντιπρόεδρος πήρε πρέφα το σφάλμα του σύντομα, αλλά το μέγεθος της ευπιστίας και η χρήση σαν πηγή πληροφόρησης μιας συγκεκριμένης σελίδας μένουν ανεξήγητα.

Η ανάρτηση του Γ. αφορά το γνωστό hoax:
Image
......
Μπροστά στα έντρομα μάτια εθελοντών και δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλειπε η εικόνα της Παναγίας και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με την επικράτηση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τα ακραία και προκλητικά μουσουλμανικά στοιχεία δεν δίστασαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να απαιτήσουν ακόμα και από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να μην χτυπά τις καμπάνες γιατί ο ήχος τους, προκαλεί τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πετάξουν ακόμα και να ποδοπατήσουν μην κάνοντας αποδεκτές τις λειτουργιές (πρόσφορο) που εστάλησαν από την Μητρόπολη Ελευθερούπολης προς σίτισή τους.
......
Και η διάψευση απο το Δήμο Παγγαίου
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Νεάπολις περί καθαίρεσης της εικόνας της Παναγίας από τον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης και περί απαγόρευσης κωδωνοκρουσιών από τους ιερούς ναούς της Ελευθερούπολης είναι ψευδές. Τα δε υποτιθέμενα ρεπορτάζ και μαρτυρίες από ανώνυμες πηγές αστεία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι του Δήμου ( αιρετοί και εργαζόμενοι), οι ιερείς των ιερών ναών της Μητρόπολης Ελευθερούπολης και οι εκατοντάδες των εθελοντών που καθημερινά επισκέπτονται το Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, ποτέ δεν διαπίστωσαν τέτοιου είδους συμπεριφορά από τους πρόσφυγες και κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο Χριστιανός από όλους τους προαναφερθέντες.

Η εφημερίδα λοιπόν θα πρέπει με πρωτοσέλιδο να διαψεύσει με αντίστοιχο τρόπο το σημερινό της πρωτοσέλιδο - δημοσίευμα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το δημοσίευμα κρίνεται ύποπτο και υποβολιμαίο.User avatar
caprica_st
Posts: 167
Joined: Sat Feb 15, 2014 9:06 pm

Απάντηση-ΚΟΛΑΦΟΣ για την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το νόμο για τα ΜΜΕ

Postby caprica_st » Sat Jun 04, 2016 10:22 pm

Κολαφός δεν λες τίποτα....
Αλλά επειδή τα ιδιωτικά κανάλια φημίζονται για την αξιοπιστία τους, ας δούμε και την απάντηση από πρώτο χέρι. Όχι τίπτα άλλο, αλλά για να τα επιβεβαιώσουμε....

Την ερώτηση και κυρίως την απάντηση θα τις βρείτε σε Ελληνική μετάφραση στην σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... XML+V0//EL

Για την απάντηση πατάτε στο πλαίσιο "απάντηση/απαντήσεις" και σας κατεβάζει ένα αρχείο word που έχει κατάληξη .do αν δεν σας ανοίγει με την πρώτη, αλλάζετε την κατάληξη σε .doc
Και τότε ψάχνετε να ταιριάξετε την απάντηση με ότι διαβάσατε στο star και λέει η Καΐλη....
Μάλλον θα δυσκολευτείτε λίγο γιατί η Καΐλη και το star, ξέχασε τις απαντήσεις και μας έδωσε τα σχόλια του κ. Oettinger....

Για να βοηθήσω παραθέτω το κείμενο που μπορείτε να το βρείτε και μόνοι σας. Και ποιο κάτω το δημοσίευμα του star....
=============
EL
P-015021/2015
Απάντηση του κ. Oettinger
εξ ονόματος της Επιτροπής
(11.2.2016)
Η οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων δεν ρυθμίζει τα σχετικά με την αδειοδότηση περιεχομένου. Όπως υπογραμμίζεται στην αιτιολογική σκέψη 19, η οδηγία δεν θίγει τη σφαίρα ευθύνης των κρατών μελών και των οικείων αρχών ως προς την οργάνωση των συστημάτων αδειοδότησης.
Όσον αφορά την δημόσια ραδιοτηλεοπτική υπηρεσία, το πρωτόκολλο για το σύστημα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα κράτη μέλη, το οποίο προσαρτάται στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης («πρωτόκολλο του Άμστερνταμ») αναγνωρίζει την αρμοδιότητα των κρατών μελών σχετικά με τον ορισμό της αποστολής της δημόσιας υπηρεσίας, την οργάνωση της υπηρεσίας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και το σύστημα χρηματοδότησής της.

Όσον αφορά το θέμα της μεταφοράς ορισμένων εξουσιών της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής στον Υπουργό Επικρατείας, η τρέχουσα διατύπωση του άρθρου 30 της εν λόγω οδηγίας δεν προσφέρει νομική βάση για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των ρυθμιστικών αρχών.
Ωστόσο, δεδομένης της σημασίας του θέματος, κατά τη δημόσια διαβούλευση για την προετοιμασία της αναθεώρησης της οδηγίας1, η Επιτροπή έθεσε το ερώτημα κατά πόσον θα έπρεπε να προβλεφθεί νομική υποχρέωση για την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών. Η νομοθετική πρόταση για την αναθεώρηση της οδηγίας για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων αναμένεται να εγκριθεί το καλοκαίρι του 2016.

Η ανεξαρτησία των ρυθμιστικών φορέων στον οπτικοακουστικό τομέα είναι παράγοντας καίριας σημασίας για την αμερόληπτη εφαρμογή των κανόνων περί τα οπτικοακουστικά μέσα. Η ύπαρξη κατάλληλων ρυθμιστικών εξουσιών και η μη υπαγωγή σε κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν δείκτες της ανεξαρτησίας της ρυθμιστικής αρχής.
ι υπηρεσίες της Επιτροπής εξακολουθούν να εξετάζουν τις πιθανές επιπτώσεις των διατάξεων που διέπουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων ανά σταθμό, καθώς και το κλειστό μητρώο των εργαζομένων στη θεμελιώδη ελευθερία της παροχής υπηρεσιών.
=================
http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx? ... gia_ta_mme
Image
Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του Επιτρόπου της Ε.Ε για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Γκίντερ Έτινγκερ στην ερώτηση αν «Η συγκέντρωση όλων των εξουσιών αυτών εν λευκώ στον Υπουργό Επικρατείας, που αποφασίζει μόνος για τον αριθμό των αδειών και την ελάχιστη τιμή προσφοράς, αντί της ανεξάρτητης αρχής του ΕΣΡ, είναι σύμφωνη με την αρχή του διαχωρισμού κυβέρνησης και κρατικών λειτουργιών και την αποπολιτικοποίηση του κράτους;». Ο Γκίντερ Έτινγκερ απάντησε ότι «δεδομένης της σημασίας του θέματος, κατά τη δημόσια διαβούλευση για την προετοιμασία της αναθεώρησης της οδηγίας, η Επιτροπή έθεσε το ερώτημα "κατά πόσον θα έπρεπε να προβλεφθεί νομική υποχρέωση για την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών". Η νομοθετική πρόταση για την αναθεώρηση της Οδηγίας για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων αναμένεται να εγκριθεί το καλοκαίρι του 2016».

Επίσης, υποστήριξε την ανεξαρτησία του ΕΣΡ και τήρησε μεγάλες και ξεκάθαρες αποστάσεις από τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο νόμο για τα ΜΜΕ, απαντώντας ότι «...Η ανεξαρτησία των ρυθμιστικών φορέων στον οπτικοακουστικό τομέα είναι παράγοντας καίριας σημασίας για την αμερόληπτη εφαρμογή των κανόνων στα οπτικοακουστικά μέσα. Η ύπαρξη κατάλληλων ρυθμιστικών εξουσιών και η μη υπαγωγή σε κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν δείκτες της ανεξαρτησίας της ρυθμιστικής αρχής».
Image
Τέλος, σε επόμενο ερώτημα της Καϊλή, ο Επίτροπος απάντησε ότι «...Οι υπηρεσίες της Επιτροπής εξακολουθούν να εξετάζουν τις πιθανές επιπτώσεις των διατάξεων που διέπουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων ανά σταθμό, καθώς και το κλειστό μητρώο των εργαζομένων στη θεμελιώδη ελευθερία της παροχής υπηρεσιών».

Η Εύα Καϊλή δήλωσε σχετικά ότι «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να έχει τον απόλυτο έλεγχο- μέσω ενός και μόνο υπουργού της- των μέσων ενημέρωσης, αλλά και η προφανής διάθεσή της για φίμωση των αντίθετων φωνών, παραπέμπει σε... πρακτικές απολυταρχικών καθεστώτων. Είναι σίγουρα πολύ μακριά από κάθε λογική ανοιχτής δημοκρατικής πολιτείας, αποτελεί προσβολή στη δημοκρατία και φυσικά αντιστρατεύεται σε θεμελιώδεις αρχές του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, από το οποίο δυστυχώς η χώρα μας απομακρύνεται με πολύ γρήγορα βήματα. Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει...».User avatar
caprica_st
Posts: 167
Joined: Sat Feb 15, 2014 9:06 pm

Φίλης πριγγίπισες και βασιλόπουλα.

Postby caprica_st » Wed Jun 08, 2016 2:36 pm

Ο Φίλης είναι συνήθης στόχος. Τελευταία μάθαμε οτι έβαλε απαγορεύσεις στους γονείς. Έτσι για όπως έγραψε το πρώτο θέμα και αναπαράγει το star ο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» που εισάγεται στα σχολεία, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως δηλώνει ότι φιλοδοξεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης γράφει πως:
"οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν -και βεβαίως να προσφωνούν- τα παιδιά τους σαν «πριγκίπισσες» και «βασιλόπουλα»!"

Μήπως κάτι δεν σας κάθεται καλά; Διόλου περίεργο μια τέτοια απαγόρευση θα συναντούσε νομικά κολλήματα, ακόμα και αν κάποιος ηλίθιος την εισαγόταν. Πάντως ότι δεν υπάρχει εικόνα ή παραπομπή στον «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού».
http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?ar ... asilopoulo__
......
Και ενώ μπορεί να πει κανείς ότι είναι όλα καλά μέχρι εδώ, στον Κώδικα επισημαίνεται σαφώς, όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα», ότι ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν -και βεβαίως να προσφωνούν- τα παιδιά τους σαν «πριγκίπισσες» και «βασιλόπουλα»!
......
Image
Το "κουτί της Πανδώρας" έκανε τον κόπο να το ψάξει και από ότι βλέπουμε μάλλον τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.
Το συγκεκριμένο σημείο από το κείμενο στον «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού», φαίνεται πως λέει
Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο.
http://www.koutipandoras.gr/article/h-a ... i-ton-filh
Image
Δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η αλήθεια μια και δεν συμμετέχω στην δημιουργία του Κώδικα, όμως τολμώ να υποθέσω ότι ποτέ δεν θα βρούμε απαγορεύσεις στο να αποκαλούμε όποιον γουστάρουμε πριγκίπισσα και βασιλόπουλο, έξω από την βιοτεχνία λάσπης.

(Βέβαια το κουτί της πανδώρας είναι μάλλον φιλοσυριζέικο, αλλά την δημοσίευση του επιβεβαίωσαν και άλλες σελίδες, ενώ ακόμα περιμένουμε παραπομπή στην απαγόρευση....)User avatar
caprica_st
Posts: 167
Joined: Sat Feb 15, 2014 9:06 pm

Η περιπτωση της Βαλαβάνη.

Postby caprica_st » Wed Jun 08, 2016 2:57 pm

Θυμάστε που η Βαλαβάνη κατά το "πρώτο θέμα", είχε ως αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, βάλει την μητέρα της να πραγματοποιήσει ανάληψη 200.000 δυο τρις ημέρες πριν τα capital controls; Δηλαδή χρησιμοποίησε την θεσμική της ιδιότητα για να προστατέψει τα συμφέροντά της.
Το σενάριο έπαιξε πολύ στην αντιπολίτευση και σε όλους τους γνωστούς λασπολόγους ή λυσσασμένους με τον σύριζα.
Και κάπου είχαν και δίκιο οι άνθρωποι να τα παίρνουν. Όμως τελικά δεν είχαν και τόσο δίκιο....
http://www.protothema.gr/greece/article ... -valavani/
Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Εξώδικο και σ’ επιστολή της Εθνικής Τράπεζας η οποία μας συγκοινοποιήθηκε, προκύπτει ότι, η πληροφόρηση μας στηρίχθηκε σε ισχυρισμούς που προέβαλλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αποδεικνύονται σήμερα ως ανακριβή και γι’ αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύσαμε την Εξώδικο της κας Βαλαβάνη στο φύλλο της Κυριακής 29/05/2016 και την παρούσα ανάρτηση μας.
Image
Το εξώδικο υπάρχει στην σελίδα:
http://tvxs.gr/news/ellada/eksodiko-tis ... -efimerida

Τώρα βέβαια η Βαλαβάνη έχει πάψει να είναι σύριζα και μάλλον είναι εχθρική προς αυτόν. Ενώ η ζημιά στην εικόνα του σύριζα έγινε με τις εκατοντάδες αναπαραγωγές της "είδησης", και δεν διορθώνεται με την παραδοχή του λάθους. Ούτε καν βλέπω να αναφέρεται ποιο μέλος της αντιπολίτευσης παραπλάνησε το πρώτο θέμα.User avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Πριν σχολιάσετε κάτι, ελέγξτε μήπως είναι hoax, αναζητόντας την βάση του συλλοσμού.

Postby orestis_ts » Fri Jul 22, 2016 8:01 pm

Είναι αναγκαία η διερεύνηση και τεκμηρίωση ενός θέματος πριν την διατύπωση μιας άποψης.
Το ξέρουμε, το κάνουμε όμως και κατά πόσο;
Παράδειγμα:

Πρόσφατα έγινε θέμα σε αρκετά μέσα κοινωνικής δικτύωσης το θέμα με την μητέρα του Φύσσα και την κριτική εναντίων της, λόγο του ότι θα έπρεπε να γαλουχήσει καλύτερα τον φασισταρά γιό της. Η δε ιδιότητα του φασίστα "τεκμηριώνονταν" με βάση λίγα αποσπάσματα από τα τραγούδια του.
Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι η κριτική αυτή είναι για γέλια, και είναι αρκετά εύκολο να στηρίξει κανείς την άποψη ότι οι γονείς δεν ευθύνονται κατά κανόνα, για τις πράξεις του παιδιού τους, όπως και ότι μερικοί στοίχοι δεν πιστοποιούν ιδεολογία. Και έτσι κάπως περιστράφηκε η κουβέντα όπου την συνάντησα.
Όμως αυτή η προσέγγιση, αν και σωστή, δεν είναι η καλύτερη. Ουσιαστικά αποδέχεται την βάση του συλλογισμού και αναζητά λογικά σφάλματα στην εξέλιξή του. Κάτι που συνειδητοποίησα μετά από αρκετό χρόνο παρακολούθησες τέτοιων συζητήσεων.

Γιατί;
Είναι απλό. Η συλλογιστική έχει την εξής σειρά. Τραγούδια κακά => κακός Φύσσας => κακή μάνα. Οπότε η βάση του συλλογισμού είναι τα κακά τραγούδια (βέβαια κάπου στο πλάι υπάρχει και η αξιοματική πρόταση ότι κάθε αριστερός κακός).
Κάποιος που θέλει να ελέγξει τον συλλογισμό, λογικά θα ξεκινήσει ακούδοντας τα τραγούδια.
Πόσοι το έκαναν όμως πριν επικρίνουν (δικαίως βέβαια) τον συλλογισμό;

Εγώ άργησα, και όταν το έκανα κατανόησα πόσο χρήσιμο θα ήταν στην κριτική μου να ξεκινούσα από την βάση του συλλογισμού.
Αν ήταν φασιστικά τα τραγούδια θα ίσχυε ο συλλογισμός;
Όχι. Αλλά όταν πριονίσεις την βάση το δένδρο πέφτει ευκολότερα.

Αυτό είναι ένα πρόσφατο προσωπικό παράδειγμα. Σίγουρα όχι το μόνο. Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν σε κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής μας. Πχ. είναι αστείο να κατακρίνει κανείς ή να υπερασπίζεται μια κυβέρνηση για την αύξηση της ανεργίας, χωρίς να έχει δει αν αυξήθηκε η ανεργία. Φυσικά μια αξιοπρεπής προσέγγιση θα πρέπει να αναζητήσει τα αίτια των εξελίξεων, αλλά όταν συχνά αδιαφορούμε για τα στοιχεία, τα αίτια είναι "λεπτομέρεια".

Κάπου έχουμε φτάσει να δεχόμαστε πράγματα που μας σερβίρουν τα μμε ή κάποιοι στο ίντερνετ, ακόμα και όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για αδίστακτα και στρατευμένα άτομα, χωρίς κριτική επεξεργασία.
Το ίδιο άκριτα μπορεί να αποδεχόμαστε ιδεολογήματα, όπως τον ιστορικό υλισμό του Μαρξ, τον κοινωνικό Δαρβινισμό ή το αόρατο χέρι της αγοράς.

Το ότι κυκλοφορούν αμέτρητα hoax, αστικοί μύθοι και προβοκάτσιες, θα έπρεπε να μας κάνει ποιο προσεκτικούς στην αποδοχή απόψεων.User avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Re: Hoax με άρωμα πολιτικής

Postby orestis_ts » Fri Jul 22, 2016 8:04 pm

Αρχικά νόμιζα ότι ήταν τρολιά αλλά όχι. Ο άνθρωπος είναι Θεός.
https://www.facebook.com/thanos.tzimero ... 5376756635
τζιμερος-φύσας1.jpg
Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει το τραγούδι του Φύσσα για την Μέρκελ που θεωρήθηκε απόδειξη φασιστικής ιδεολογίας από μερικούς. Αλλά το άκουσα τώρα και έμεινα άφωνος.
Είναι εντυπωσιακό ότι το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιείται για να πιστοποιήσει ότι ο Φ. ήταν φασίστας.
https://www.youtube.com/watch?v=fHGuvefMloQ
Και εξηγούμε. Αν κανείς για δικούς του λόγους θεωρήσει πως το τραγούδι απηχεί κατά λέξη και όχι ποιητική αδεία με σατιρικό πνεύμα τις απόψεις του Φ. τότε δεν θα πρέπει να τον θεωρήσει φασίστα αλλά βιτσιόζο.

Και πολύ βιτσιόζο για να τρέφει τέτοιες φαντασιώσεις για την γυναίκα που εκλιπαρεί να γυρίσει πίσω και να της..... .... ... και μάλιστα να κάνει και το παιδί του. Τι να κάνουμε ο Φύσσας μάλλον θα ήταν κρυφά ερωτευμένος με την Αγγέλα και αποφάσισε να της τραγουδήσει τον καημό του....
Και ο ανεκπλήρωτος έρωτας τον οδηγεί σε σεξιστικές φαντασιώσεις μίσους.

Πιο κάτω το τραγούδι του βιτσιόζου Φύσσα για την γυναίκα που του σπάραξε την καρδιά. Κακή στοιχουργία και εκτέληση κατά την γνώμη μου αλλά μια ερωτευμένη καρδιά συγχωρείται....
"Μέρκελ μωρό μου γύρνα πίσω"

Φυσικά όλα αυτά είναι χαζομάρες, γιατί το τραγούδι δεν εκφράζει ούτε φασισμό, ούτε προτρέπει σε πράξεις βίας, ούτε φυσικά ειναι καψουροτράγουδο. Πολιτική σάτιρα θα την έλεγα, χοντοκομένη ίσως αλλά τίποτα πάρα πάνω.

Αναρωτιέμαι τι φαντάζονται μερικοί όταν ο Τζίμης Πανούσης τραγουδάει:
"Όλο εμένανε σηκώνει
να πω μάθημα η δασκάλα
θα τη σφάξω σαν κουνέλι
και θα βγω να παίξω μπάλα"
Μάλλον θα τρέχουν να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία για υποψήφιο δολοφόνο....User avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Re: Hoax με άρωμα πολιτικής

Postby orestis_ts » Fri Sep 30, 2016 12:08 pm

Image
Nα σου πω κάτι Αλέξη, για «τα παιδιά που είχαν την ευγενική φιλοδοξία να μείνουν και να σπουδάσουν εδώ», όπως είπες σήμερα.

Το να μείνεις και να σπουδάσεις εδώ, δεν είναι «ευγενική φιλοδοξία», αλλά η μόνη διαθέσιμη επιλογή για πολλούς από μας.

Φοιτήσαμε σε ένα πανεπιστήμιο που απέχει πολύ από το να εκπληρώνει τους σκοπούς του δουλεύοντας παράλληλα -αυτό είναι κάτι, που δε θα καταλάβεις ποτέ και δεν έχω τέτοια απαίτηση.
Συνεχίσαμε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα (πάλι επειδή δεν είχαμε επιλογή) που σε κάποια αντικείμενα είναι ανταγωνιστικές των ξένων πανεπιστημίων και κάποιοι αποφασίσαμε να κάνουμε και διδακτορικές σπουδές. Αν είχες την παραμικρή επαφή με αυτό που λέγεται «μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές», για να μην πω για όλα τα υπόλοιπα, δε θα μπορούσες να εκστομίσεις την παρακάτω ουρανομήκη ανοησία (το “ευγενική φιλοδοξία” δεν ήταν ανοησία, ήταν σταλινικού τύπου χλευασμός):

«Τα παιδιά αυτά, που κάνουν διδακτορικά, έκαναν μέχρι τώρα δωρεάν μαθήματα για να αποκτήσουν διδακτική πείρα. Εμείς λοιπόν, από φέτος αποφασίσουμε να τους δίνουμε και ένα αντιμίσθιο».

Κάτι σαν χαρτζιλίκι δηλαδή.

Πρώτον, αυτή η διδασκαλία, δεν αναγνωρίζεται ως διδακτική πείρα, διότι δεν αποτελεί αυτό που λέμε “αυτοδύναμη διδασκαλία”. Η διδακτική πείρα, έρχεται,μετά το διδακτορικό και αμείβεται με διαφορετικό τρόπο.

Δεύτερον, το «χαρτζιλίκι» να το δώσεις στον Φλαμπουράρη να πιεί κανένα φραπέ. Δε θέλουν χαρτζιλίκι οι υποψήφιοι διδάκτορες, άλλα χρειάζονται, τα οποία δε μπορείς καν να αντιληφθείς: πρώτο και καλύτερο το να έχουν πρόσβαση σε διεθνή περιοδικά και βιβλιογραφικές βάσεις.

Ξέρεις Αλέξη μου, που ανάθεμα αν διάβασες ποτέ μια ώρα στη ζωή σου ως φοιτητής, χωρίς πρόσβαση στη διεθνή βιβλιογραφία, είναι αδύνατο να κάνεις διδακτορικό. Αλλά τι σου λέω τώρα, ε; Που να τα ξέρεις εσύ αυτά;

Επίσης μιας και σε καίει το ζήτημα «Διδακτορικές σπουδές»,τα πέρασε και η σύζυγός σου πρόσφατα και ίσως να έχεις ευαισθησία στο θέμα, τα περισσότερα διδακτορικά στον ανεπτυγμένο κόσμο, γίνονται με χρηματοδότηση, ειδικά όσα, αφορούν εμπορεύσιμες ιδέες ή μπορούν να βελτιώσουν το παρεχόμενο επίπεδο υπηρεσιών όπως πχ στην υγεία.

Και με τον όρο «χρηματοδότηση», δεν εννοώ «χαρτζιλίκι», αλλά σταθερή χρηματοδότηση, για να μπορεί ο διδακτορικός φοιτητής να κάνει σοβαρή δουλειά. Αυτά τα λεφτά, επειδή δεν τα δίνεις από την τσέπη σου, πρέπει να δίδονται ύστερα από αξιολόγηση με σαφή και αυστηρά κριτήρια – όχι όπως δίδονται τα δάνεια από την Αττικής, αλλά κανονικά, με α-ξι-ο-λό-γη-ση και κρι-τή-ρια. Τι να σου λέω τώρα… Μήπως για να μην πονοκεφαλιάζεις, να μας άφηνες να τραβήξουμε ιδιωτική χρηματοδότηση;

Τρίτον, ίσως θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι, αυτή τη στιγμή, είναι τέτοιο το πλαίσιο των Διδακτορικών Σπουδών στη χώρα που διοικείς, που, υπάρχουν μεταπτυχιακά τα οποία δεν κάνουν ούτε για σεμινάριο, όπως υπάρχουν και διδακτορικά τα οποία επιχειρούν να ξανα-ανακαλύψουν τον τροχό. Το ίδιο δίπλωμα MSc και PhD παίρνει και αυτός που δουλεύει σκληρά και προσφέρει νέα γνώση και αυτός που δε μπορεί ούτε μασημένη τροφή να χωνέψει. Με άλλα λόγια Αλέξη μου, το πόσο σοβαρή δουλειά είναι ένα διδακτορικό, εξαρτάται κυρίως, από την καλή θέληση του υποψήφιου διδάκτορα και την τύχη να έχεις σοβαρό Επιβλέποντα Καθηγητή.

Και επειδή σε νοιάζει το περίφημο «άνοιγμα» του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και η σύνδεσή του με την επιχειρηματικότητα, να σου πω ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλη λαχτάρα να δουν να αλλάζουν τα πράγματα γύρω τους και όχι στην αίθουσα ενός εργαστηρίου.

Αυτοί που λες οι άνθρωποι Αλέξη μου, παίζει και να την έχουν βγάλει με οριακές για την υγεία τους ώρες ύπνου και μάλιστα, επί σειρά ετών, μόνο και μόνο για να δουν την ερευνητική τους δουλειά να λειτουργεί σε συνθήκες πραγματικής ζωής και να βελτιώνει τη ζωή των άλλων. Αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να σκεφτείς πως θα κινητοποιήσεις, θα ενισχύσεις, θα χρησιμοποιήσεις, για να δώσεις πρόσθετη αξία σε αυτό που παράγεται στο πανεπιστήμιο και να κάνεις την περίφημη σύνδεση με την κοινωνία.

Κι επειδή τα έφερε έτσι η τύχη να δικαιούμαι να συμπεριλάβω κι εγώ τον εαυτό μου ανάμεσα σε αυτούς, σου λέω πως, αυτά που είπες πάλι σήμερα, δεν αποτελούν προσβολή απλά για τα αυτιά μου, αλλά για κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα όλα αυτά τα χρόνια, που κάνω κάτι το οποίο δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ: δουλεύω και λύνω προβλήματα.

Η διαφορά μας ξέρεις ποια είναι;
Εσύ βγάζεις έρπη όταν αναγκάζεσαι να δουλέψεις
Εγώ βγάζω έρπη, κάθε φορά που μου χαλάς τη δουλειά.

PS. Η αλήθεια είναι, ότι αν μας αφήσουν να κάνουμε στοιχειωδώς τη δουλειά μας, αν μπορούμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι, πολλοί από μας, θα επιλέξουμε να μείνουμε εδώ.
Γιατί, μας καίει Αλέξη να δούμε την πατρίδα μας καλύτερη.

Με σχολείο (κι όχι σχολειό- το σχολειό σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος Αλέξη) και πανεπιστήμιο, καλύτερα από αυτά που μας ανάγκασες εσύ και οι όμοιοί σου (είστε πολλοί, είστε παντού και κάνατε ζημιά πριν γίνετε κυβέρνηση) να φάμε στη μάπα τόσα χρόνια.
http://mononews.gr/na-sou-po-kati-alexi ... nizi/78197
================

Τι δεν την απάντησε ο Αλέξης...
-----
Αγαπητή Ειρήνη, δεν αμφιβάλω ότι τα περισσότερα παιδιά που μένουν εδώ και σπουδάζουν, το κάνουν γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι η προσπάθειά τους είναι μια ευγενική φιλοδοξία.

Καταλαβαίνω αρκετά καλά τις δυσκολίες φοίτησης όταν δεν υποστηρίζεσαι από ένα γερό κομπόδεμα, άλλωστε και εγώ στην Ελλάδα φοίτησα, και εδώ όσο και να σε παραξενεύει έκανα το διδακτορικό μου. Βλέπεις δεν είμαι από τους ευνοημένους που τρώγανε τα λεφτουδάκια των γονιών τους στο εξωτερικό.

Έχεις δίκιο ότι δεν διδάσκετε για να αποκτήσετε διδακτική πείρα, αλλά μάλλον γιατί σας το επιβάλουν οι όροι του διδακτορικού σας, όμως δεν νομίζω πως διαφωνείς πως αποκτάτε μια σχετική πείρα διδάσκοντας.
Καταλαβαίνω ότι το χαρτζιλίκι που μπορούμε σήμερα να σου προσφέρουμε δεν είναι αρκετό. Αλλά νομίζω ότι από το τίποτα είναι κάτι που θα βοηθήσει έστω και ελάχιστα την προσπάθειά σου.

Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά την ανάγκη για πρόσβαση στην διεθνή βιβλιογραφία, και καθώς είχα κάνει το διδακτορικό μου σε μια περίοδο που το ίντερνετ δεν ήταν τόσο προχωρημένο η πρόσβασή μου σε αυτή ήταν πολύ δυσκολότερη. Δυστυχώς όμως οι διαθέσιμοι πόροι σήμερα για την παΐδια, όπως και για όλες τις ανάγκες της κοινωνίας μας, είναι πολύ περιορισμένοι. Σαν κυβέρνηση καθορίζουμε το ποσοστό που πάει στα πανεπιστήμια. Νομίζεις ότι μπορούμε να κόψουμε από κάπου αλλού για να τους αυξήσουμε και από που;

Πάντως τα πανεπιστήμια είναι αυτοί που καθορίζουν πως θα τους διαθέσουν. Και όχι η κυβέρνηση. Οπότε η αξιολόγηση αφορά τα πανεπιστήμια. Καταλαβαίνω ότι ίσως διαφωνείς με την κατανομή που κάνουν, αλλά δεν βλέπω τι μπορούμε να κάνουμε.

Από ότι καταλαβαίνω από το κείμενό σου, θα ήθελες να επέμβουμε στην επιλογή των καθηγητών και να διασφαλίσουμε πως όλοι οι μεταπτυχιακοί θα έχουν ένα "σοβαρό Επιβλέποντα Καθηγητή" όπως γράφεις. Φοβάμαι ότι έχεις ανεδαφικές προσδοκίες από μια κυβέρνηση ενός έτους, να επιλύσει τα προβλήματα στελέχωσης των πανεπιστημίων δεκαετιών. Απλά δεν γίνεται.

Και πάλι όπως λες θα πρέπει να σκεφτώ (όχι μόνο εγώ βέβαια) "πως θα κινητοποιήσεις, θα ενισχύσεις, θα χρησιμοποιήσεις, για να δώσεις πρόσθετη αξία σε αυτό που παράγεται στο πανεπιστήμιο και να κάνεις την περίφημη σύνδεση με την κοινωνία." Πολύ σωστό, είναι στόχος μας, αλλά εξ ίσου έχουμε υποχρέωση να δούμε πως θα σταματήσουμε την απαξίωση του Ελληνικού δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. Κάτι που όπως θα πρέπει να ξέρεις δεν είναι καθόλου εύκολο στις παρούσες συνθήκες. Πάντως παρόλες τις παθογένειες του συστήματος, που αναγνωρίζουμε και οι δυο μας, νομίζω πως οι αξιολογήσεις των Ελληνικών πανεπιστήμιων δεν είναι και τόσο κακές. Δεν υπονοώ ότι αυτό είναι χάρη στην κυβέρνησή μας, αλλά ότι καλό είναι να μην απαξιώνουμε και πολύ την προσφερόμενη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Γράφεις αγαπητή μου, ότι:
"Εσύ βγάζεις έρπη όταν αναγκάζεσαι να δουλέψεις
Εγώ βγάζω έρπη, κάθε φορά που μου χαλάς τη δουλειά.
....
πολλοί από μας, θα επιλέξουμε να μείνουμε εδώ.
Γιατί, μας καίει Αλέξη να δούμε την πατρίδα μας καλύτερη."

Συμβαίνει όμως εγώ να έχω περάσει από αυτό που κάνεις εσύ σήμερα, ενώ εσύ να μην έχεις περάσει από αυτό που κάνω εγώ σήμερα. Με την δουλειά και με το διδακτορικό μου δεν έβγαλα έρπη, αλλού τον έβγαλα... Και ξέρεις γιατί, γιατί με καίει να δω την πατρίδα μας λίγο καλύτερη, για αυτό και πήρα την καυτή πατάτα στα χέρια. Και με αυτή παλεύω, με λάθη, υποχωρήσεις και αδυναμίες και με όλους να με βρίζουν, και εσένα μαζί τους.
Τι λες, να το παλέψω ακόμα, ή να πάω σπιτάκι μου να, πιάσω μια δουλίτσα ανθρώπινη και να βλέπω τα παιδιά μου και την γυναίκα μου, αντί να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο κάθε μέρα;
Τι μου προτείνεις Ειρήνη;User avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Η κατά σκαϊ λογιστική

Postby orestis_ts » Thu Oct 06, 2016 5:37 pm

14556615_979053265556383_3057411384011808855_o.jpg
Εντυπωσιακό έτσι!

Το αγαπητό Σκαϊ μάλλον στερείται λογιστή. Οπότε να το πληροφορήσουμε ότι το φορολογητέο εισόδημα προκύπτει μετά από αφαίρεση εισφορών. Όπως επίσης η προκαταβολή φόρου συμψηφίζεται με την προκαταβολή φόρου προηγουμένων ετών.
Με απλά λόγια παραποιεί αγρίως της πραγματικότητα.
Βέβαια υπάρχει το ερώτημα γιατί να συμψηφίσει την προκαταβολή φόρου, αφού είναι νέα επιχείρηση. Αλλά τότε πως έχει υπολογίσει τις εισφορές σε μια νέα επιχείρηση με βάση το τα έσοδα του παρόντος χρόνου, αντί με τα φορολογητέα του προηγούμενου χρόνου;
Οι γλυκές αλχημείες του σκαϊ...

Που κοντά είναι η αλήθεια;
Αν και δεν είμαι λογιστής θα κάνω μια προσπάθεια, και ας μου ξεφύγουν μερικά λάθη, ελπίζω λεπτομέρειες...

Ας υποθέσουμε ότι όντως η επιχείρηση είχε 27000€ εισφορές, κάτι που σημαίνει ότι πέρυσι είχε αισθητά υψηλότερα φορολογητέα από 100.000€. Οπότε φέτος θα έχει φορολογητέα 100.000-27.000=73.000€.
Στα 73.000€ η εισφορά αλληλεγγύης είναι περίπου 4.500€.
Ο φόρος περίπου 27.000€.
Άρα έχουμε υπόλοιπο 41.500€.
Έξω και το τέλος επιτηδεύματος πάμε στα 40.500€ (δεν το ψάχνω, δέχομαι το νούμερο του σκάϊ για να τελειώνω).
Η προκαταβολή επόμενου χρόνου είναι 27.000€, μείον του προηγούμενου χρόνου 20.250€ μας κάνει 6.750€ (υπολογίζω συνειδητά μικρότερη εισφορά του προηγούμενου χρόνου, από αυτή που αναλογεί στο φορολογητέο του, για ευκολία και παραστατικότητα. Κανονικά τα πράγματα είναι ελαφρά καλύτερα). Οπότε μένουν 33.750€.
Άρα, από τα 73000 μένουν 33750, και μελλοντικά θα αυξηθούν λίγο, καθώς η προκαταβολή συμψηφίζεται, και βγαίνει από τον λογαριασμό (αν τα φορολογητέα μένουν ίδια, πρακτικά μηδενίζεται).
Φυσικά αν οι υπολογισμοί γίνουν για 100.000 φορολογητέα θα πάμε στα 46,232€ για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου. Μετά η κατάσταση βελτιώνεται και πάλι, λόγο του συμψηφισμού της προκαταβολής.
Ελπίζω ότι οι απλοποιήσεις που έκανα δεν μεταβάλλουν πολύ το αποτέλεσμα.

Η δημιουργική λογιστική του σκαϊ κατέληξε ότι θα πληρώσουμε και από πάνω....

Για τον φόρο και την προκαταβολή φόρου τα στοιχεία είναι από την σελίδα:
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/o ... 16-pinakesUser avatar
Άτομο_st
Posts: 53
Joined: Sat Sep 24, 2016 9:46 am

Ο Ομπάμα και το ανεδής γύφτουλας Τσίπρας

Postby Άτομο_st » Wed Nov 23, 2016 12:33 pm

Δεν είναι ακριβώς hoax, αλλά μου φαίνεται οτι εδώ ταιριάζει καλύτερα.
Για την απαράδεκτη ενδυμασία και στάση του Τσίπρα κατά την επίσκεψη Ομπάμα έχουν γραφτεί πολλά. Αλλά ας δούμε και μια άλλη πλευρά της επίσκεψης...
Πάμε στην ομάδα αλήθειας της Ν.Δ.
https://omadaalithias.gr/story/sxolia-e ... hou-obama/
Εκεί έχουμε την εικόνα
Image
Όμως κάπως σκοτεινή την βρίσκω. Ας την ανοίξουμε λίγο...
or04j5o4.jpg
Η πολυαγαπημένη μας ομάδα αλήθειας λοιπόν, σχολιάζει την εμφάνιση του Τσίπρα μεταφέροντας σχόλια κάποιων Ελλήνων, που νιώθουν ντροπή....

Αναρωτιέμαι γιατί αυτοί οι Έλληνες, δεν νιώθουν αγανάκτηση που ο Ομπάμα συνομιλεί με τον Τσίπρα με το χέρι στην τσέπη ή μήπως αυτό επιτάσσει το πρωτόκολλο. Και επειδή δεν είναι η μόνη φορά που τον πιάνει έτσι ο φακός, μήπως ο χριστιανός έχει καμιά μυκητίαση και τρελαμένος στην φαγούρα, ξύνει τα αχαμνά του και τον κατακρίνω άδικα ότι μας προσβάλει;

Φυσικά κάνω πλάκα, όσο και να τσιρίζουν τα παληκάρια της ομάδας αλήθειας και οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ο Τσίπρας πέρα από το γεγονός του ότι ήταν εμφανώς κουρασμένος, σίγουρα δεν μας εκθέτει με την εμφάνισή του. Με άλλα ίσως ναι.
---------------

Τελικά μάλλον μερικοί πονέσανε πολύ. Και καλά ο Πούτιν, καλά και ο Ολάν, άντε και η σύνοδος Νοτίων, αλλά και ο Ομπάμα! Που θα πάει αυτή η διεθνής απομόνωση της Ελλάδος....;
Return to “Πολιτική σκηνή της Ελλάδος”

cron