freeforum.gr

δοκιμαστική λειτουργία - συμβουλές καλόδεχτες

Για την οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου"

User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 291
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

Για την οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου"

Postby osho_st » Fri Feb 14, 2014 4:23 pm

Το νήμα αφορά την δράση των "Γιατρών του κόσμου"
http://mdmgreece.gr/
giatri-toy-kosmoy.jpg


Η απελευθέρωση από το γνωστό.

User avatar
caprica_st
Posts: 166
Joined: Sat Feb 15, 2014 9:06 pm

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε Ρόδο, Τήλο, Καστελόριζο

Postby caprica_st » Wed Sep 03, 2014 1:49 pm

Γιατροί του κόσμου: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε Ρόδο, Τήλο, Καστελόριζο Μέσω του προγράμματος «Υγεία για όλους» από 8 έως 18 Σεπτεμβρίου
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=627876
Σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν οι κάτοικοι της Ρόδου, της Τήλου και του Καστελόριζου, μέσω του προγράμματος «Υγεία για όλους» των Γιατρών του Κόσμου.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου έχει ως εξής:

Δευτέρα 8/9: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης Καστελόριζο
Τρίτη 9/9: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης Καστελόριζο
Πέμπτη 11/9: Κέντρο υγείας Έμπωνα Ρόδος
Παρασκευή 12/9: Κέντρο Υγείας Έμπωνα Ρόδος
Σάββατο 13/9: Κέντρο Υγείας Γενναδίου Ρόδος
Κυριακή 14/9: Κέντρο Υγείας Γενναδίου, Ρόδος
Δευτέρα 15/9: Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Αντρέας» Ρόδος
Τρίτη 16/9: Δημοτικά Ιατρεία Λιβάδια Τήλος
Τετάρτη 17/9: Δημοτικά Ιατρεία Λιβάδια Τήλος
Πέμπτη 18/9: Δημοτικά Ιατρεία Λιβάδια Τήλος

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα είναι στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση, καρδιογράφημα, δερματολογικό έλεγχο και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας.

Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», το οποίο την χρονιά που πέρασε προσέφερε ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 291
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

οι Γιατροί του Κόσμου εμβολιάζουν παιδιά προσφύγων

Postby osho_st » Thu Sep 21, 2017 5:24 pm

21641021_1578367462209900_4096098502211328068_o.jpg
https://www.facebook.com/mdmgreece.gr/p ... =3&theater
Σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, οι Γιατροί του Κόσμου ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα εμβολιασμών σε παιδιά από 2 μηνών έως και 15 ετών. Σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας εμβολιάζονται 130 παιδιά οικογενειών προσφύγων που διαμένουν σε διαμερίσματα του νομού.


Η απελευθέρωση από το γνωστό.

User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 291
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας προσφεύγουν κατά της πατέντας φαρμάκου για την Ηπατίτιδα C

Postby osho_st » Tue Oct 03, 2017 5:40 pm

drug-patent-system-killing-patients.jpg
Σε καπιταλισμό ζούμε, οπότε θεμιτό το κέρδος. Αλλά πρέπει να διασφαλίζεται ότι το κέρδος σε τέτοιες περιπτώσεις, θα είναι ποσοστό ανάλογο του κόστους παραγωγής και έρευνας, και όχι να καθορίζεται από μια ανύπαρκτη "αγορά".

Ανύπαρκτη γιατί σε περιπτώσεις "μονοπωλιακού ανταγωνισμού", (δηλαδή τεχνολογικών εφευρέσεων που δεν υφίστανται υποκατάστατα), με ισχυρά ανελαστική ζήτηση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΟΡΑ, αλλά ένα πιστόλι στον κρόταφο.


http://mdmgreece.gr/giatri-tou-kosmou-e ... atitida-c/
Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας προσφεύγουν κατά της πατέντας φαρμάκου για την Ηπατίτιδα C
Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας κατέθεσαν σήμερα προσφυγή κατά ενός εκ των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του Sofosbuvir. Η εν λόγω πατέντα καλύπτει τη βασική χημική ένωση για την παραγωγή του φαρμάκου κατά της Ηπατίτιδας C. Ως ΓτΚ θεωρούμε ότι η εν λόγω πατέντα δεν πληροί τα κριτήρια που προβλέπονται για την κατοχύρωσή της. Η πρόσβαση στην θεραπεία θα πρέπει να παρέχεται ευρέως και σε λογική τιμή.
.....
....
Οι φαρμακευτικές εταιρείες βασίζονται στη νομοθεσία για τη βιομηχανική- πνευματική ιδιοκτησία για να εξασφαλίζουν αδικαιολόγητα υψηλές τιμές για τα φάρμακά τους. Η περίπτωση του Sofosbuvir είναι χαρακτηριστική: Μία θεραπεία 12 εβδομάδων κατά της ηπατίτιδας C κοστίζει περίπου 43.656 ευρώ, την ίδια στιγμή που το ινδικό γενόσημο πωλείται στα 220 ευρώ.

Η αμφισβήτηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αποτελεί έναν από τους τρόπους που έχουμε στη διάθεσή μας για την μείωση υπέρογκων τιμών φαρμάκων για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. «Η απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου για την μερική ανάκληση της πατέντας του φαρμάκου κατά της ηπατίτιδας απέδειξε ότι ως πολίτες μπορούμε και πρέπει να παρέμβουμε. Αποφασίσαμε λοιπόν να δράσουμε», δήλωσε ο Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας.
......
....
Το πλήρες κείμενο:
http://mdmgreece.gr/app/uploads/2017/03 ... armaka.pdf


Η απελευθέρωση από το γνωστό.

User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 291
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

προβλήματα στην υποδοχή προσφύγων στα νησιά και στην προστασία των ασυνόδευτων παιδιών

Postby osho_st » Tue Oct 03, 2017 5:55 pm

Κοινή Δήλωση ΜΚΟ για τα σημαντικά κενά στην υποδοχή προσφύγων στα νησιά και την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών στην Ελλάδα
Οι Γιατροί του Κόσμου μαζί με άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις εξέφρασαν έντονες ανησυχίες και προβληματισμό για τον ορατό κίνδυνο επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, καθώς και σε ασυνόδευτα παιδιά σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, στις 31 Ιουλίου, πρόκειται να μεταφερθεί στο ελληνικό κράτος η διαχείριση και η κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που παραμένουν στα νησιά καθώς και των 2.250 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εντούτοις, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση αναφορικά με το πώς σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στην πράξη αυτή η μετάβαση.

Ήδη τα πρώτα προβλήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Στη Λέσβο, για παράδειγμα, από τα τέλη Μαΐου, όπου οι Γιατροί του Κόσμου ολοκλήρωσαν την παρέμβασή τους, σημειώνονται τεράστιες ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας και ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στο νησί της Χίου. Σημαντικά προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν αναφορικά με την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών σε όλη τη χώρα. Πέντε κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών πρόκειται να κλείσουν, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο η διαθεσιμότητα κατάλληλων χώρων φιλοξενίας.

Ενόψει αυτών, οι υπογράφουσες οργανώσεις τονίζουν την ανάγκη για την υιοθέτηση από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές ενός επαρκούς και συνεκτικού σχεδίου μετάβασης προς το νέο καθεστώς διαχείρισης και κάλυψης των αναγκών των προσφύγων, σε διαβούλευση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τις οργανώσεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση παροχής κρίσιμων υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και άλλων αναγκαίων προστατευτικών υπηρεσιών προς τον προσφυγικό πληθυσμό.
http://mdmgreece.gr/kini-dilosi-mko-gia ... in-ellada/
NGOS-768x340.jpg


Η απελευθέρωση από το γνωστό.

User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 291
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

Η παρουσία των Γιατρών του Κόσμου στην Ουγκάντα

Postby osho_st » Thu Oct 05, 2017 9:38 pm

http://mdmgreece.gr/missions/sto-exoteriko/ougkanta/
mdmgreece-missions-Oyganda.jpg
Η παρουσία των Γιατρών του Κόσμου στην Ουγκάντα επικεντρώνεται στην περιοχή του χωριού Mόντε, που βρίσκεται 200 χλμ. βόρεια της Καμπάλα. Βασικός στόχος της αποστολής των ΓτΚ είναι η υποστήριξη του τοπικού Κέντρου Υγείας με έργα υποδομής και η αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.

Ύστερα από πρόσκληση του παπα- Αντώνη Μουτουάμπε, ιερέα της Ορθόδοξης Χριστιανικής ενορίας στην περιοχή, τον Απρίλιο του 2009 οι Γιατροί του Κόσμου πραγματοποίησαν διερευνητική αποστολή στην Ουγκάντα με στόχο την καταγραφή και την ανάλυση των ιατρικών αναγκών του πληθυσμού. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ευαίσθητη ομάδα των μητέρων φορέων HIV, καθώς και των ορφανών παιδιών που ζουν μακριά από την πρωτεύουσα Καμπάλα, χωρίς καμία ιατρική υποστήριξη.

Η Ουγκάντα των 30 εκατομμυρίων αποτελεί σήμερα μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου με προσδόκιμο μέσο όρο ζωής λιγότερο από 50 χρόνια. Επιπλέον πάνω από 1,6 εκατομμύρια- το 80% του συνολικού πληθυσμού της βόρειας Ουγκάντα- έχουν εκτοπιστεί και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας διαρκώς τις επιθέσεις του Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου (LRA). Η ελονοσία, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι διάρροιες αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες βρεφικής θνησιμότητας που ευθύνονται για 79 θανάτους παιδιών σε κάθε 1000 γεννήσεις. Περισσότερα από 20.000 βρέφη μολύνονται από τον ιό του HIV ετησίως, ενώ εκατομμύρια μένουν ορφανά καθώς χάνουν τους γονείς τους από τον ιό. Ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και σχεδόν το 40% των πολιτών παραμένει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας.

Από τον Αύγουστο του 2009, στόχος των ΓτΚ είναι η αναβάθμιση, ο εξοπλισμός και η μέγιστη αξιοποίηση του Κέντρου Υγείας στο Μόντε, έκτασης 600 τετραγωνικών. Αφενός, ο νέος εξοπλισμός περιλαμβάνει κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα που παρέχουν τη δυνατότητα διαγνωστικών εξετάσεων και επιτρέπουν τη θεραπευτική αντιμετώπιση όλων των περιστατικών. Αφετέρου, οι ΓτΚ έχουν αναλάβει την στελέχωση του Κέντρου απασχολώντας μία μονιμη νοσοκόμα και έναν επισκέπτη ιατρό, καθώς και εθελοντές ιατρούς από την Ελλάδα, οι οποίοι συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους στην παροχή φαρμακευτικών αγωγών αλλά και σε ενημερωτικά προγράμματα για την υγιεινή, μέτρα πρόληψης και την σημασία της υγείας προς τους κατοίκους.

Το Κέντρο Υγείας στο Μόντε θα αποτελέσει το μοναδικό σημείο παροχής δωρεάν ιατρικής φροντίδας σε μια μεγάλη γεωγραφική έκταση. Άμεσοι δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι του Μόντε, δηλαδή περίπου 900 παιδιά που ζουν στο οικοτροφείο εκεί, ενώ έμμεσοι δικαιούχοι είναι ο πληθυσμός της περιοχής Luwaro, δηλαδή περίπου 400,000 άτομα. Από τον συνολικό επωφελούμενο πληθυσμό το 50% είναι παιδιά κάτω των 14 ετών.

Η αποστολή αυτή αποτέλεσε την πρώτη από μια σειρά ενεργειών που οργανώνουν οι Γιατροί του Κόσμου για την περιοχή.


Η απελευθέρωση από το γνωστό.


Return to “Συλλογικές δράσεις, εθελοντισμός και αυτοοργάνωση”

cron