freeforum.gr

δοκιμαστική λειτουργία - συμβουλές καλόδεχτες

Κίνημα αντι-εμβολιαστών.

User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 312
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

Κίνημα αντι-εμβολιαστών.

Postby osho_st » Thu Sep 21, 2017 5:30 pm

Πρόκειται για μια "νόσο" που δυστυχώς ευδοκιμεί σήμερα, και μάλιστα όχι μόνο στην χώρα μας.
Πολλοί γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, με κίνδυνο τόσο για αυτά, όσο και για τα πλέον ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας (που δεν μπορούν αντικειμενικά να κάνουν εμβόλια). Αλλά και με μακροχρόνιο κίνδυνο ασθένειες που μπορούσαμε να αφήσουμε στο χρονοντούλαπο της ιατρικής ιστορίας να επανεμφανιστούν με νέες πλέον επικίνδυνες μεταλλάξεις και μεγαλύτερη δυσκολία καταπολέμησης.


Η απελευθέρωση από το γνωστό.

User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 312
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

Re: Κίνημα αντι-εμβολιαστών.

Postby osho_st » Thu Sep 21, 2017 5:35 pm

Υπάρχουν μερικοί επιστήμονες που αρνούνται την εξελικτική θεωρία. Βέβαια για τους ελάχιστους που είναι σχετικοί με το αντικείμενο υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που την θεωρούν επαρκώς αποδεδειγμένη. Ευτυχώς αυτοί οι ελάχιστοι δεν έχουν επίπτωση στην υγεία του κοινωνικού συνόλου.
Όμως οι αντιεμβολιαστές επιστήμονες έχουν.
inter vaccination.jpg
inter vaccination.jpg (27.74 KiB) Viewed 3441 times
The International Medical Council on Vaccination is an association of medical doctors, registered nurses and other qualified medical professionals whose purpose is to counter the messages asserted by pharmaceutical companies, the government and medical agencies that vaccines are safe, effective and harmless. Our conclusions have been reached individually by each member of the Council, after thousands of hours of personal research, study and observation.
........
....
Image
http://www.vaccinationcouncil.org/about/


Η απελευθέρωση από το γνωστό.

User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 312
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

Κίνημα αντι-εμβολιαστών - επιδημική έξαρση της ιλαράς στην Ελλάδα

Postby osho_st » Fri Sep 22, 2017 5:40 pm

Στη φάση επιδημικής έξαρσης της ιλαράς η Ελλάδα
Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη νόσο και τον εμβολιασμό

Στη φάση επιδημικής έξαρσης της ιλαράς εισήλθε η χώρα μας, σύμφωνα με εγκύκλιο της γενικής διεύθυνσης δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας. Τα περιστατικά ιλαράς αυξάνονται και το υπουργείο Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και οι ειδικοί κάνουν έκκληση για πλήρη εμβολιασμό τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ μετράει σήμερα 166 κρούσματα ιλαράς, αριθμός που έχει αυξηθεί σημαντικά από τις αρχές του μήνα όταν τα κρούσματα ήταν 100. Στην πλειονότητά τους τα περιστατικά είναι άτομα ελληνικής καταγωγής και κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και ενήλικες 25-44 ετών, μεταξύ των οποίων γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας, που δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην νότια Ελλάδα, κυρίως στην Αττική και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου, προς όλους τους αρμόδιους φορείς, η επιδημία της ιλαράς στη χώρα μας είναι γεγονός και για το λόγο αυτό συστήνεται ο εμβολιασμός παιδιών και ενηλίκων.

«Με αφορμή την επιδημική έξαρση ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και πρόσφατα στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις», τονίζεται στην εγκύκλιο.

Συγκεκριμένα, για τους ενήλικες αναφέρεται ότι όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με δύο δόσεις εμβολίου για την ιλαρά. Για τα παιδιά, η Επιτροπή συστήνει τη διενέργεια της πρώτης δόσης του εμβολίου στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της δεύτερης δόσης τρεις μήνες αργότερα. Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος η πρώτη συστηνόταν να γίνεται μεταξύ 12-15 μηνών και η δεύτερη στην ηλικία 4-6 ετών.

H ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη υψηλής μεταδοτικότητας που αφορά όλες τις ηλικίες, επισημαίνουν οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και προσθέτουν ότι «συχνά πιστεύεται ότι τα βρέφη και τα παιδιά είναι οι μόνες ηλικιακές ομάδες που επηρεάζονται από την ιλαρά, αλλά η ασθένεια εξαπλώνεται και στους εφήβους και τους ενήλικες».
......
....
sti-fasi-epidimikis-exarsis-tis-ilaras-i-ellada
.......
Με αφορμή την επιδημική έξαρση ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και πρόσφατα
στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει:
- τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την
ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR).
 τη διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή –εφόσον έχει
.......
http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/file ... 220917.pdf

Image


Η απελευθέρωση από το γνωστό.

User avatar
caprica_st
Posts: 167
Joined: Sat Feb 15, 2014 9:06 pm

Re: Κίνημα αντι-εμβολιαστών.

Postby caprica_st » Tue Oct 03, 2017 6:09 pm

Σχετικά με το θέμα.
http://www.e-child.gr/parents/item/70-v ... r-children
1. Πόσο σημαντικοί είναι οι εμβολιασμοί για τα παιδιά;
Στον αγώνα κατά των λοιμωδών νοσημάτων τα εμβόλια είναι ο μεγάλος σύμμαχος της ανθρωπότητας, καθώς σώζουν περισσότερες από 3.5 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο και προφυλάσσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους από νόσο ή ισόβια αναπηρία.
Οι επιτυχημένες στρατηγικές εμβολιασμού στα παιδιά έχουν οδηγήσει σε αξιοσημείωτη μείωση της εμφάνισης πολλών νοσημάτων και των θανάτων που αυτά προκαλούν, όπως για παράδειγμα η παρωτίτιδα που ενώ κάθε χρόνο αποτελούσε την αιτία για 152.209 θανάτους μόνο στις Η.Π.Α, πλέον καταγράφονται μόνο 236.

2. Εσείς οι γιατροί υποστηρίζετε την αναγκαιότητα των εμβολιασμών για τη διατήρηση της καλής υγείας του πληθυσμού. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση, ειδικά μεταξύ των νέων γονιών, που τα ψάχνουν πολύ όλα όσα αφορούν τα παιδιά τους, να αποφεύγουν κάποια από τα εμβόλια. Μάλιστα, δεν διστάζουν να παροτρύνουν κι άλλους γονείς υπέρ αυτής της τακτικής. Τι έχετε να πείτε στους γονείς γι’ αυτό;
Δυστυχώς, κυκλοφορεί η φοβία ότι τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες ενώ η λανθασμένη και ελλιπής πληροφόρηση είναι η αιτία για τη δημιουργία μιας επικίνδυνης αντί-εμβολιαστικής κουλτούρας. Τα εμβόλια είναι εξαιρετικά ασφαλή γιατί για να χρησιμοποιηθούν εξασφαλίζεται ότι πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις, τις οποίες ορίζουν οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί (π.χ. ΕΟΦ, EMA, FDA).
Επιπλέον, οι επιτυχημένες στρατηγικές εμβολιασμού στα παιδιά έχουν οδηγήσει σε αξιοσημείωτη μείωση της εμφάνισης πολλών νοσημάτων και των θανάτων που αυτά προκαλούν. Αυτό το γεγονός οδηγεί πολλούς να πιστεύουν ότι οι ασθένειες αυτές δεν είναι πια απειλητικές, καθότι δεν γίνονται αντιληπτές όπως συνέβαινε στο παρελθόν, ωστόσο είναι επιτακτική η ανάγκη να συνεχιστεί η πρόληψή τους μέσω του εμβολιασμού τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες (π.χ. Γρίπη, Πνευμονιόκοκκος, Ηπατίτιδα, Τέτανος, Ερυθρά κ.ά.). Δεδομένης μάλιστα της συνεχούς αύξησης του μέσου όρου ηλικίας του γενικού πληθυσμού, ο κίνδυνος για πολλές ασθένειες από αυτές γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μείωση του ποσοστού της εμβολιαστικής κάλυψης ενός πληθυσμού μπορεί να οδηγήσει στην επανεμφάνιση και εξάπλωση μεταδοτικών νοσημάτων, όπως η ιλαρά, ο κοκκύτης, η διφθερίτιδα ή ακόμα και η πολιομυελίτιδα. Με αφορμή λοιπόν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού, είναι εκ των ων ουκ άνευ να υπενθυμίσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις δημόσιας υγείας.

3. Πέρα από την αρνητική στάση κάποιων γονιών, υπάρχουν άλλοι λόγοι που έχουν οδηγήσει στην αποτυχία των εμβολίων στη χώρα μας;
Δυστυχώς, δεν είναι ασυνήθιστη η παραπληροφόρηση του κοινού από μερίδα γιατρών άλλων ειδικοτήτων. Εκφράζονται αρνητικά για συγκεκριμένα εμβόλια, παρόλο που δεν γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τα οφέλη τους. Το γεγονός ότι παροτρύνουν τους γονείς ενάντια στον εμβολιασμό, θεωρώ ότι είναι καθαρά αποτέλεσμα άγνοιας.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι παιδίατροι, είναι οι μόνοι ειδικοί που μπορούν να χειρίζονται το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών και οι υπόλοιπες ειδικότητες μπορούν μόνο να παραπέμπουν τους γονείς σε εκείνους για συμβουλές.

4. Ποιες είναι οι ασθένειες που προλαμβάνονται με τη χορήγηση των εμβολίων;
Οι κυριότερες ασθένειες, που η επιστήμη πλέον μας έχει δώσει τα όπλα για την πρόληψή τους είναι οι πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις, η διφθερίτιδα, ο κοκκύτης, ο τέτανος, η πολιομυελίτιδα, η ηπατίτιδα Α και Β, η ανεμοβλογιά, η μηνιγγίτιδα, ο αιμόφιλος Β, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, η γαστρεντερίτιδα από ροτα-ιό και η γρίπη. Υπάρχουν βέβαια και αρκετά άλλα λοιμώδη νοσήματα, που πλέον είναι δυνατόν να προλάβουμε μέσω του έγκαιρου εμβολιασμού των παιδιών.

5. Οι περισσότεροι ενήλικες αγνοούν ότι χρειάζεται και οι ίδιοι να εμβολιάζονται, οπότε δεν το πράττουν. Τι προβλήματα μπορεί να επιφέρει αυτό στην υγεία της οικογένειάς τους ή στο γενικότερο πληθυσμό;

Ο εμβολιασμός συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή και αυτό το γεγονός μεγάλο μέρος του κοινού δυστυχώς δεν το γνωρίζει. Ο μαζικός εμβολιασμός παιδιών και εφήβων κατά τον 20ο και 21ο αιώνα, συντέλεσε στην εξάλειψη των σοβαρών νοσημάτων. Σε αντίθεση, η πολύ μικρή εμβολιαστική κάλυψη των μεγαλύτερων ενηλίκων οδήγησε στην εμφάνιση νοσημάτων που όφειλαν να έχουν εκλείψει. Ο κίνδυνος μετάδοσης των νοσημάτων αυτών και σε άτομα όλων των ηλικιών είναι υπαρκτός, πολύ περισσότερο στη σημερινή εποχή που ευδοκιμεί η αντι-εμβολιαστική εκστρατεία και αυξάνεται το ποσοστό των γονέων που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Είναι γνωστό ότι λοιμώξεις, όπως η πνευμονιοκοκκική νόσος έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανιστούν σε βρέφη και παιδιά μικρότερα από 5 ετών και σε άτομα άνω των 50 ετών, καθιστώντας έτσι τη συγκεκριμένη νόσο μια από τις μεγαλύτερες απειλές νόσησης αλλά και θνητότητας, ιδιαίτερα μάλιστα σε ηλικίες άνω των 50 ετών. Ακόμα περισσότερο μάλιστα, όταν συνυπάρχουν υποκείμενα νοσήματα, όπως η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, το βρογχικό άσθμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, ο χρόνιος αλκοολισμός και το κάπνισμα. Δεν αποτελεί έκπληξη το εύρημα της μελέτης της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας, ότι το κόστος της πνευμονίας, τόσο άμεσο (νοσοκομειακή περίθαλψη, φάρμακα) όσο και έμμεσο (χαμένες μέρες εργασίας κ.λπ.) ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ/έτος μόνο στην Ευρώπη! Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με Ελληνική φαρμακοοικονομική μελέτη ο εμβολιασμός με το 13δύναμο συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο οδηγεί σε εξοικονόμηση, μεγαλύτερη από 4 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως.

Για τους λόγους αυτούς, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, στην περιοδική αναθεώρηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών(Ε.Π.Ε.) και ακολουθώντας τις διεθνείς οδηγίες θεώρησε σκόπιμο να αναθεωρήσει το ήδη υπάρχον Ε.Π.Ε. για τα παιδιά και να καταρτίσει το Πρόγραμμα Εμβολιασμών εφήβων και ενηλίκων και για τη χώρα μας ώστε να υπάρχουν ενιαίοι «πίνακες αναφοράς» για τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων (και γενικά για τους επαγγελματίες Υγείας) και να εφαρμόζεται ένα «ενιαίο πρόγραμμα εμβολιασμών» για τα παιδιά και για τους ενήλικες. Τα εμβόλια που προτείνονται βάσει αυτών αποζημιώνονται 100% από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

6. Σε ποιες περιπτώσεις ένας παιδίατρος θα πει ότι ένα παιδί δεν έχει εμβολιαστεί σωστά; Διατρέχει κινδύνους και ποιους;

Το παιδί, που δεν έχει εμβολιαστεί με το σωστό σχήμα εμβολίου (αρχικό σχήμα εμβολιασμού και αναμνηστική δόση) είτε δεν έχει λάβει τις δόσεις στο ενδεδειγμένο χρονοδιάγραμμα, είναι ευαίσθητο να νοσήσει.
Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί δεν εμβολιαστεί ενάντια στην μηνιγγίτιδα και νοσήσει, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο αναπηρίας ή ακόμα και να πεθάνει. Επίσης, εάν ξεχαστεί η επαναληπτική δόση ενός εμβολίου, το παιδί δεν προστατεύεται 100% ενάντια στον ιό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή στο μέλλον να νοσήσει.

7. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα παιδί δεν πρέπει να εμβολιαστεί;
Σε παιδιά που έχει διαγνωστεί βλάβη του ανοσοποιητικού συστήματος δεν μπορεί να γίνει ο συνηθισμένος εμβολιασμός. Το ίδιο ισχύει και για εκείνα τα παιδιά, στα οποία χορηγείται κορτιζόνη ή χημειοθεραπεία.

8. Πιστεύετε ότι οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει χειροτερεύσει την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών, δεδομένου μάλιστα ότι η χώρα μας διαθέτει ένα από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα;

Τα εμβόλια που προτείνονται βάσει του Προγράμματος Εμβολιασμών εφήβων και ενηλίκων αποζημιώνονται ακόμα 100% από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.User avatar
caprica_st
Posts: 167
Joined: Sat Feb 15, 2014 9:06 pm

Re: Κίνημα αντι-εμβολιαστών.

Postby caprica_st » Tue Oct 03, 2017 6:14 pm

http://healthnews.reporter.com.cy/famil ... dia-mas-ta
cache_846x3000_Analog_medium_2293_455508.JPG
Ο δρ Κυριάκος Χατζηλαμπρής δίνει τα βασικά σημεία για το πολυσυζητημένο αυτό θέμα,

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Τα εμβόλια είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη του 20oυ αιώνα και η σημαντικότερη παρέμβαση εποχής
Ο παγκόσμιος εμβολιασμός άρχισε το 1950.

ΕΜΒΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ
Ορισμένες ασθένειες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί ή έχουν γίνει σπάνιες όπως Διφθερίτιδα, Τέτανος, Πολιομυελίτιδα λόγω εμβολίων και σωστής υγιεινής
Η ιστορία δείχνει οτι όποτε πέφτει η εμβολιαστική κάλυψη ενός πληθυσμού η ασθένεια αυξάνεται ραγδαία
Πριν μερικά χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία δεν εμβολίαζαν τα παιδιά τους ενάντια στην Ιλαρά με αποτέλεσμα να βρεθούν μπροστά στην επιδημία της αρρώστιας
Ένα βρέφος 50 ημερών πέθανε από κοκκύτη και αλλά δυο περιστατικά από μηνιγγιδόκοκο μηνιγγίτιδας τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα.


ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ
Φόβος από αυτισμό
Το 1998, o Wakefield, Άγγλος χειρούργος, δημοσίευσε μια μελέτη με 12 περιστατικά πως το τριπλό εμβόλιο Ιλαράς, Παρωτίτιδας, Ερυθράς (“ΜMR”) προκαλεί αυτισμό.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (“WHO”) έχει κάνει δεκάδες μελέτες σε τεράστια δείγματα πληθυσμού που απέρριψαν το συσχετισμό εμβολίου με αυτισμό
Πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι ακόμα και σε οικογένειες που έχουν ένα αυτιστικό παιδί, αν εμβολιαστεί άλλο παιδί της οικογένειας με το εμβόλιο MMR, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος αυτισμού
Από τον φόβο αυτισμού πολλές οικογένειες δεν εμβολίαζαν τα παιδιά τους κατά τις Ιλαράς, Παρωτίτιδας και Ερυθράς με αποτέλεσμα να έχουμε επιδημίες στην Αμερική και Μ. Βρετανία από ανεμβολίαστα παιδιά με σοβαρές επιπλοκές.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ
Καλύτερη διάγνωση - Στα κριτήρια που διευρύνθηκαν κατατάσσοντας περισσότερα άτομα στο φάσμα του αυτισμού
Περισσότεροι γιατροί μπορούν να κάνουν την διάγνωση και δεν είναι ταμπού για τους γονείς
Η κατάσταση ξεκινά από την μήτρα κατά την εμβρυική ζωή.
Σημαντικό ρόλο παίζει το περιβάλλον

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σοβαρές επιπλοκές από το εμβόλιο MMR σύμφωνα με το FDA: παρουσιάζεται ένα περιστατικό σε 1 εκ. Δόσεις, ενώ αντίθετα σε 1000 περιστατικά Ιλαράς παρουσιάζονται 2 θάνατοι
10% όσων νοσήσουν από Μαγουλά έχουν σαν επιπλοκή τη μηνιγγίτιδα
Σε 20 εκ. παιδιά που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR, δεν υπήρξε καμία συσχέτιση του εμβολίου με αυτισμό
Τα εμβόλια όπως όλες οι ιατρικές πράξεις δεν είναι ελεύθερα κινδύνων. To όφελος όμως είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερο από το ρίσκο.

Πχ. Για το εμβόλιο MMR για κάθε 1 εκ. εμβολιασμούς μπορεί να παρουσιαστούν:
1000 περιστατικά πυρετικού σπασμού
30 περιστατικά θρομβοπενίας
10 αναφυλακτικής αντίδρασης
1 περιστατικό εγκεφαλίτιδας

Αντίστοιχα, αν 1 εκ. άνθρωποι προσβληθούν από Ιλαρά:
200 θα πεθάνουν
100 χιλιάδες θα χρειαστούν νοσηλεία
90 χιλιάδες θα παρουσιάσουν ωτίτιδα
80 χιλιάδες γαστρεντερίτιδα
50 χιλιάδες βακτηριακή πνευμονία
5 χιλιάδες πυρετικούς σπασμούς και από αυτούς 100 θα χάσουν την ζωή τους.
200 με 300 άτομα θα υποστούν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη
1000 αλλά άτομα διάφορα προβλήματα όπως:
Ηπατίτιδα
Μυοκαρδίτιδα
Θρομβοπενία
Προβλήματα στο κυοφορούμενο έμβρυο
Ο ιός της Ιλαράς είναι 9 φορές πιο μολυσματικός από την ηπατίτιδα C EBOLA και 4,5 πιο μολυσματικός από το ιό HIV.
Το 1963 στην Αμερική, παρουσιάστηκαν 4 εκατομμύρια περιστατικά Ιλαράς με 450 θανάτους, ενώ το 2015, 159 περιστατικά εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν μη εμβολιασμένα άτομα.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ;
Όχι φυσικά, η νόσηση από το ίδιο το μικρόβιο συνεπάγεται σημαντικές επιπλοκές που δεν συμβαίνουν με το εμβόλιο. Ακόμα και οι ιώσεις που θεωρούνται ήπιες, μπορούν να οδηγήσουν σε μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα ή και θάνατο.

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΤΙΓΟΝΑ;
Όχι, τα εμβόλια έχουν ελάχιστα αντιγόνα. Αντίθετα, αν κολλήσει κάποιος το μικρόβιο φορτώνει τον οργανισμό του με χιλιάδες αντιγόνα ανά μικρόβιο τα οποία έχουν ω σοβαρές αντιδράσεις

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ.
Αυτό είναι λάθος. Τα μικρά παιδιά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν από τα μικρόβια. Παρουσιάζουν περισσότερες επιπλοκές με το να νοσήσουν. Το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα με τον εμβολιασμό παρά σε μεγαλύτερες ηλικίες.

ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Όταν είναι εμβολιασμένο ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού υπάρχει η λεγόμενη ανοσία της αγέλης προστατεύεται και ο μη εμβολιασμένος πληθυσμός
Όταν όμως οι μη εμβολιασμένοι έχουν γίνει πολλοί τότε θα αρχίσει να διασπείρετε το μικρόβιο και θα έχουμε μεγάλες επιδημίες με πρώτα θύματα τον μη εμβολιασμένο πληθυσμό.


ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΘΕΙΟΜΕΡΣΑΛΗ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ;
Τα παλαιότερα εμβόλια περιείχαν μια ένωση του υδραργύρου σαν συντηρητικό (θειομερσάλη και αλουμίνιο). Από το 1999, δεν περιέχονται αυτές οι ουσίες στα εμβόλια, παρόλο που τελικά δεν αποδείχθηκε πως αυτές είναι βλαβερές
Η ποσότητα του αλουμίνιου που παίρνει κάποιος από το νερό, τροφές (πχ. από τα μεγάλα ψάρια) και μητρικό γάλα είναι πολύ περισσότερη

*Δρ Κυριάκος Χατζηλαμπρής, διδάκτωρ Ιατρικής, ειδικός παιδίατρος, παιδοενδροκρινολόγος, Θουκιδίδου 15, Ακρόπολη , 22513400. Kyrhad@cytanet.com.cyUser avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 312
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

Re: Κίνημα αντι-εμβολιαστών.

Postby osho_st » Wed Nov 01, 2017 7:36 pm

Γενικά δεν εμπιστεύομαι και πολύ τα ellinikahoaxes αλλά στο θέμα των εμβολίων έχουν κάνει καλή δουλειά. Από εκεί λοιπόν αντιγράφω:

http://ellinikahoaxes.gr/2017/10/06/vaccines-autism/
.......
Απευθυνθήκαμε στον κλινικό φαρμακοποιό Διαμαντή Κλημεντίδη, ο οποίος έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα, απομυθοποιώντας τα ψεύδη των αντιεμβολιαστών, για να μας εξηγήσει πώς «δουλεύει» η λεγόμενη science – based medicine και γιατί είναι επικίνδυνο άσχετοι να δίνουν «συμβουλές» για κρίσιμα θέματα όπως τα εμβόλια.

Ένας γιατρός που δεν ξέρει να διαβάζει την δημοσιευμένη έρευνα σήμερα, είναι το ίδιο άχρηστος με έναν γιατρό του προηγούμενου αιώνα που δεν ήξερε να μετράει την πίεση.
Φανταστείτε τώρα πόσο άχρηστος είναι κάποιος που όχι μόνο δεν είναι γιατρός αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις επιστήμες της υγείας και, ταυτόχρονα, έχει τον ίδιο βαθμό άγνοιας με τον γιατρό της παραπάνω πρότασης.
Τι σημαίνει όμως, «διαβάζω την δημοσιευμένη έρευνα»;
Κάποιοι νομίζουν ότι αρκεί να διαβάσουν την περίληψη μιας δημοσίευσης στο PubMed ή, ακόμα χειρότερα, μόνο τα συμπεράσματα αυτής.
Ευτυχώς για εμάς (και δυστυχώς για κάποιους άλλους), τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα.
Στην εποχή της evidence–based medicine, δηλαδή της ιατρικής που βασίζεται σε αποδείξεις, δεν έχουν όλα τα δεδομένα την ίδια βαρύτητα. Η ιεράρχησή τους ακολουθεί το μοντέλο της πυραμίδας:
334.jpg
Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκονται οι συστηματικές ανασκοπήσεις και οι μετα-αναλύσεις. Όπως αυτή, σε 1,3 εκατομμύρια παιδιά:
Taylor L, Swerdfeger A, Eslick G. Vaccines are not associated with autism: An evidence-based meta-analysis of case-control and cohort studies. Vaccine. 2014;32(29):3623-3629. (μτφ: Μετα-ανάλυση μελετών ασθενών-μαρτύρων και προοπτικών μελετών παρατήρησης, βασισμένη στις αρχές της τεκμηριωμένης ιατρικής)

• There was no relationship between vaccination and autism (OR: 0.99; 95% CI: 0.92 to 1.06).
• There was no relationship between vaccination and ASD (autism spectrum disorder) (OR: 0.91; 95% CI: 0.68 to 1.20).
• There was no relationship between [autism/ASD] and MMR (OR: 0.84; 95% CI: 0.70 to 1.01).
• There was no relationship between [autism/ASD] and thimerosal (OR: 1.00; 95% CI: 0.77 to 1.31).
• There was no relationship between [autism/ASD] and mercury (Hg) (OR: 1.00; 95% CI: 0.93 to 1.07).
• Findings of this meta-analysis suggest that vaccinations are not associated with the development of autism or autism spectrum disorder.
.............
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 0X14006367


Η απελευθέρωση από το γνωστό.

User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 312
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

Re: Κίνημα αντι-εμβολιαστών.

Postby osho_st » Wed Nov 01, 2017 7:43 pm

Η σελίδα ποιο κάτω έχει πλήθος στοιχείων σχετικά με τα εμβόλια.

https://clinicalpharmacist.gr/tag/%CE%B ... %B9%CE%B1/
Από εκεί μερικοί τίτλοι θεμάτων.
-------------
Τα Εμβόλια Και Η Φάμπρικα Του Φόβου
Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Ο Ελέφαντας Μέσα στο Δωμάτιο
InPharma 2017 | Φαρμακοποιός & Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Τέτανος, Γρίπη, Πνευμονιόκοκκος
6 Μύθοι Για τη Γρίπη Και Το Αντιγριπικό Εμβόλιο
Αλληλεπιδρούν τα εμβόλια με τα φάρμακα;
......
....


Η απελευθέρωση από το γνωστό.


Return to “Υγεία”

cron