freeforum.gr

δοκιμαστική λειτουργία - συμβουλές καλόδεχτες

Συμπόσια για την ανωτερότητα της Ελληνικής γλώσσας.....

User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 312
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

Συμπόσια για την ανωτερότητα της Ελληνικής γλώσσας.....

Postby osho_st » Sat Dec 09, 2017 2:45 pm

Δυστυχώς δεν το έμαθα αρκετά νωρίς και έχασα την ευκαιρία να το παρακολουθήσω.
Συνιστώ να διαβάσετε το κείμενο του κ. Πισσάνου, προέδρου του Δ.Σ.
Δεν βρήκα τα πρακτικά, αλλά ίσως δεν το έψαξα αρκετά.

Σημειώνω ότι εκτός από πλήθος έγκριτων επιστημόνων συμμετείχε και μια γλωσσολόγος. Η Rossanne Yasselli, για την οποία δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάπου στοιχεία....
9ο ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM HUMANITAS
Θέμα: Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ FORUM

Το Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, συνεπικουρούμενο από την Διεθνή Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, ένα μεγάλο αριθμό Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και προσωπικοτήτων εγνωσμένου, διεθνούς κύρους, θα υποβάλλει τα αποτελέσματα του Συνεδρίου με «ΑΙΤΗΜΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ» στον ΟΗΕ και την UNESCO, για προώθηση και αναγνώριση της Ελληνικής γλώσσας ως «δεύτερης γλώσσας» σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αμερικής, της Ρωσίας και του κόσμου με, πρώτη γλώσσα, την εθνική γλώσσα του κάθε κράτους.

Το αίτημα θα περιλαμβάνει τις Επιστημονικές τοποθετήσεις ότι :

«Η Ελληνική γλώσσα, πρέπει σε κάθε κράτος να γίνει γνωστή, ως γλώσσα των Γραμμάτων, των Τεχνών, των Επιστημών και της Τεχνολογίας και να ακολουθήσει η Αγγλική γλώσσα, ως γλώσσα του Διεθνούς Εμπορίου».

Σε κάθε περίπτωση, η «κοινή Ελληνική Γλώσσα» προορίζεται για “ομιλούσα” στη χρήση των Η/υπολογιστών. Αυτό πιστοποιεί και επιτάσσει την ένταξή της, ως δεύτερης γλώσσας, στα σχολεία του κόσμου.
http://www.heptapolis.com/el/events/...rum-humanitas/

Ο κ. Χάρης όμως επέκρινε την ΕΡΤ για χορηγία στο συμπόσιο.
Κωνσταντίνος Πλεύρης, ομιλητής σε συμπόσιο με θέμα «Η Μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας»: θα είχατε την παραμικρή αμφιβολία για τον ιδεολογικό καταρχήν προσανατολισμό του συμποσίου; Λεωνίδας Γεωργιάδης, ομιλητής στο ίδιο συμπόσιο: θα είχατε την παραμικρή αμφιβολία για το γενικότερο τώρα επίπεδο του συμποσίου, πέρα από το ιδεολογικό και πάλι;

Όχι. Εκτός κι αν ήσασταν η αθώα παιδούλα ΕΡΤ. Γιατί «η ΕΡΤ είναι το θέμα, η κρατική τηλεόραση [...]· η ΕΡΤ θεούσα, όπως είδαμε πολλές φορές, η ΕΡΤ προαγωγός της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης είδαμε πολλές φορές, με τις τυφλά “νομότυπες” αναμεταδόσεις κάθε φιέστας της νεοναζιστικής οργάνωσης, η ΕΡΤ τώρα διαφημίστρια και πλυντήριο εκδοτικού οίκου βιβλίων φιλοναζιστικού περιεχομένου, και μαζί της “σχολής” του Άδωνη Γεωργιάδη»:

Έτσι άρχιζα ένα παλιότερο άρθρο («Η Κοκκινοσκουφίτσα ΕΡΤ στο δάσος με τους φιλοναζιστικούς λύκους», 4.2.17), με θέμα μια πολιτιστική εκπομπή που πρόβαλλε το ετυμολογικό πόνημα κάποιας Θεοφανούς τάδε, σ’ έναν εκδοτικό οίκο που «σκοπός της υπάρξεώς του είναι η “ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΙΣ” των Ελλήνων», μέσα από τα έργα του Κ. Πλεύρη και τις εκδόσεις του Άδωνη.

ΤΩΡΑ Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, παναπεί δίνει (απ’ τα δικά μας) λεφτά στον Πλεύρη και στον αδερφό Γεωργιάδη («Εκδότης - Διδάσκαλος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας»!) να μας μιλήσουν για τη μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας.
......
...
https://www.efsyn.gr/arthro/oi-kakes-pa ... s-ert-xana

Ευτυχώς από ότι φαίνεται, η ΕΡΤ φαίνεται πως δεν την πάτησε σε αυτό το σημείο:
«Χορηγία ΕΡΤ» - μαϊμού προς άγραν εγκυρότητας
.....
Στην απάντησή της στον υπουργό, η διοίκηση της ΕΡΤ, μέσω της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας που έχει την ευθύνη των χορηγιών, σημειώνει ότι έπειτα από επισταμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε το εν λόγω συμπόσιο κατέθεσε αίτημα χορηγίας προς την ΕΡΤ, διαπίστωση με την οποία συμφωνεί και η αρμόδια για την εύρεση χορηγιών του συμποσίου. Η ίδια διαβεβαίωσε τον διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας ότι θα αφαιρεθεί το λογότυπο της ΕΡΤ από την ιστοσελίδα, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε.
.....
http://www.avgi.gr/article/10838/857...an-enkyrotetas


Η απελευθέρωση από το γνωστό.

User avatar
osho_st
Site Admin
Posts: 312
Joined: Tue Feb 11, 2014 12:04 am

Re: Συμπόσια για την ανωτερότητα της Ελληνικής γλώσσας.....

Postby osho_st » Sat Dec 09, 2017 2:47 pm

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Σαραντάκος.
https://sarantakos.wordpress.com/2017/11/18/meze-297/


Η απελευθέρωση από το γνωστό.


Return to “Θέματα σχετικά με την γλώσσα.”

cron