freeforum.gr

δοκιμαστική λειτουργία - συμβουλές καλόδεχτες

φάκελος ν.δ.

User avatar
nazi_st
Posts: 122
Joined: Tue Feb 11, 2014 4:56 pm

φάκελος ν.δ.

Postby nazi_st » Tue Dec 01, 2015 6:49 pm

Ένα νήμα σχετικά με τα καλά, τα κακά και τα περίεργα της ν.δ. από όταν έγινε αντιπολίτευση του σύριζαανελ.User avatar
nazi_st
Posts: 122
Joined: Tue Feb 11, 2014 4:56 pm

Η αναβολή των εκλογών για πρόεδρο.

Postby nazi_st » Tue Dec 01, 2015 6:50 pm

Το ότι έγινε αναβολή των εκλογών της ν.δ., δεν καθιστά υπόλογη την ν.δ. για ανικανότητα.
Υπάρχουν δύο πιθανότητες από οτι διαβάζω "δεξιά" και "αριστερά". Κακή επιλογή της εταιρίας που θα συνεργάζονταν για την διενέργεια των εκλογών και κακεντρεχής "δάκτυλος" υποψηφίου. Δεν ξέρω αν η δεύτερη υπόθεση έχει κάποια αξία, αλλά η ουσία είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις το σύνολο των πολιτικών και των ψηφοφόρων της νουδούλας δεν ευθύνεται για την αναβολή της εκλογής προέδρου. Ευθύνεται η εταιρία διοργάνωσης και αυτός που την επέλεξε, ή ο "δάκτυλος". Αυτή η αναβολή, όμως δεν καθιστά ανίκανη και κυρίως ακατάλληλη την νουδούλα για να διαδεχθεί τον σύριζα. ΑΥΤΗ.... Γιατί υπάρχουν πολλά άλλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να κρίνει σαν ιδιαίτερα ακατάλληλη την νουδούλα για μελλοντική κυβέρνηση (ή και κατάλληλη αν το εκτιμά κάποιος).

Οπότε καλό είναι αντί να επικρίνουμε για τα ελάσσονα και ενδεχομένως περιορισμένης ευθύνης θέματα, καλό είναι να ασχολούμαστε με την πολιτική της φιλτάτης νουδούλας όπως έχει εκδηλωθεί τα τελευταία 40 χρόνια σαν κυβέρνηση και σαν αντιπολίτευση.User avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Καινοτομία Κούλη. Να μην πληρώνεις σπίτι αν δεν έχεις.

Postby orestis_ts » Wed Jun 14, 2017 9:48 pm

Οκ, το είπε ο άνθρωπος. Και πιθανά να του ξέφυγε. Και ο Αδωνης που δεν του ξεφεύγει κάτι φρόντισε να το αναδημοσιεύσει.
Όμως για να λέμε και του "στραβού το δίκιο..." πιθανόν ο Κούλης να αναφέρεται στην συνολική ακίνητη περιουσία που υπόκειται σε έμφια και όχι στα σπίτια που έγιναν καπνός...

Ουφ. Για μια ακόμα φορά υπερασπίστηκα την νουδούλα. Θα μου γίνει στο τέλος συνήθεια.
19092598_10212944541668616_7065380864034214534_o.jpgUser avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Τα τρια δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων και τα εκατό εκατομμύρια εκατομυρίων

Postby orestis_ts » Tue Jul 11, 2017 8:53 pm

Τρια δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων και τα εκατό εκατομμύρια εκατομμυρίων. Σαν πολλά δεν είναι ρε παιδιά...;

Ζητείται επειγόντως γραφίστας, απόφοιτος γυμνασίου, για την νουδου.
qtvlup4n.jpgUser avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Re: φάκελος ν.δ.

Postby orestis_ts » Tue Jul 11, 2017 8:59 pm

Ζέστη κάνει, παρέα με το κλιματιστικό και την δουλειά να τρέχει, ας κάνω και ένα διάλυμα για να υπερασπιστώ την πολυαγαπημένη μου νουδούλα.

""Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια......."
Δεν πίστευα ότι ο Κούλης έχει πει τέτοια χαζομάρα, αλλά το capital είναι μάλλον φιλικό προς τη ν.δ....

Όμως όσο και να μην εκτιμώ τον Κούλη, δεν τον θεωρώ πανηλίθιο. Οπότε το πλέον πιθανό μου φαίνεται είναι να του ξέφυγε το νόημα της πρότασης, και τα θαλάσσωσε. Εν τη ρύμη του λόγου που λένε...
Αυτά όμως τα διαλεκτικά σαρδάμ είναι αναμενόμενα. Το θέμα είναι να μην τα επικρίνουμε επιλεκτικά.
http://www.capital.gr/politiki/3222019/ ... ura-misous
---------------

edit
19247893_722036111315385_2898395924597972441_n.jpg
Αρχικά είχαν νομίσει ότι ο Κούλης είχε κάνε λεκτικό ολίσθημα κάτι που δεν δικαιολογεί κριτική. Αλλά από ότι φαίνεται ζορίστηκε για να παραδεχθεί ότι υπάρχουν και άλλοι εκτός από τους αριστερούς που καταφεύγουν στην βια. Οπότε η γελοιογραφία είναι δικαιολογημένη.User avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες...

Postby orestis_ts » Thu Sep 21, 2017 5:41 pm

2015-07-30-1438295352-4046897-inequalityillo.jpg
"....απο την ομιλία του Μητσοτακη στη ΔΕΘ!!!!....
«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα»."

Με μόνη την μικρή, πολύ μικρή διαφορά ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν επιχείρησε κάτι τέτοιο.
Και επειδή μερικοί ίσως φαντάζονται ότι αποτελεί στόχο κάποιας κομμουνιστικής κοινωνίας να θυμίσω.
"Σε κάθε ένα ανάλογα με τις ανάγκες τους και από κάθε ένα ανάλογα με τις δυνατότητές του"
Αυτό δεν αποτελεί κοινωνική ισότητα, αλλά κοινωνική αλληλεγγύη.

Αλλά θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο, (που υποθέτω ότι αν είχε γνώση του θέματος) θα μας έλεγε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη σε αυτό το βαθμό, είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση, πως μάλλον είναι ενάντια. Όσο όμως ουτοπικό και αν είναι κάτι τέτοιο σήμερα, αποτελεί όμως ένα θεμιτό ΣΤΟΧΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.
------------------------
Πήγα να "δικαιολογήσω" εν μέρη τον Κυριάκο, αλλά μήπως τα θαλάσσωσα, δίνοντας στην έννοια της κοινωνικής ανισότητας μια λάθος ερμηνεία.
Social inequality occurs when resources in a given society are distributed unevenly, typically through norms of allocation, that engender specific patterns along lines of socially defined categories of persons. It is the differentiation preference of access of social goods in the society brought about by power, religion, kinship, prestige, race, ethnicity, gender, age, sexual orientation, and class. The social rights include labor market, the source of income, health care, and freedom of speech, education, political representation, and participation.[1] Social inequality linked to Economic inequality, usually described on the basis of the unequal distribution of income or wealth, is a frequently studied type of social inequality. Though the disciplines of economics and sociology generally use different theoretical approaches to examine and explain economic inequality, both fields are actively involved in researching this inequality. However, social and natural resources other than purely economic resources are also unevenly distributed in most societies and may contribute to social status. Norms of allocation can also affect the distribution of rights and privileges, social power, access to public goods such as education or the judicial system, adequate housing, transportation, credit and financial services such as banking and other social goods and services.

Many societies worldwide claim to be meritocracies—ithat is, that their societies exclusively distribute resources on the basis of merit. The term "meritocracy" was coined by Michael Young in his 1958 dystopian essay "The Rise of the Meritocracy" to demonstrate the social dysfunctions that he anticipated arising in societies where the elites believe that they are successful entirely on the basis of merit, so the adoption of this term into English sans negative connotations is ironic;[2] Young was concerned that the Tripartite System of education being practiced in the United Kingdom at the time he wrote the essay considered merit to be "intelligence-plus-effort, its possessors ... identified at an early age and selected for appropriate intensive education" and that the "obsession with quantification, test-scoring, and qualifications" it supported would create an educated middle-class elite at the expense of the education of the working class, inevitably resulting in injustice and – eventually – revolution.[3] A modern representation of the sort of "meritocracy" Young feared may be seen in the series 3%.
https://en.wikipedia.org/wiki/Social_inequalityUser avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Η ευαισθησία του κ. Γκιουλέκα για τους ανέργους!

Postby orestis_ts » Fri Mar 30, 2018 10:20 pm

Η ευαισθησία του κ. Γκιουλέκα για τους ανέργους, είναι υπαρκτή, είναι όμως και στοχευμένη;
Αν κάποιος ενδιαφέρεται γενικά για τους ανέργους, κάνει πολύ καλά και επιτελεί θεάρεστο έργο. Αν όμως ενδιαφέρεται για τον άνεργο μπατζανάκη του, τον φίλο του, τον οπαδό του, δεν ενδιαφέρεται για τους ανέργους, αλλά για πολύ συγκεκριμένους ανέργους.
Έτσι, κάποιος πολιτικός που διακρίνει δυνατότητες σε μια επιχείρηση να αυξήσει τους εργαζόμενους, έχει κάθε λόγο να έρθει σε επικοινωνία μαζί της και να της συστήσει να προσλάβει κάποιους. Είτε για να αυξήσει την παραγωγικότητά της, είτε για να επιτελέσει κοινωνικό έργο (η επιχείρηση).
Και μια και νοιάζεται για τους ανέργους και όχι για κάποιους συγκεκριμένους από τους οποίους προσδοκά όφελος, θα συστήσει στην εταιρία να απευθυνθεί στους δημόσιους οργανισμούς απασχόλησης ανέργων ή να κάνει ανάρτηση σε μμε για τις θέσεις που που μπορεί να απασχολήσει άτομα.
Αν κάποιος όμως πολιτικός και μάλιστα σε σημαντική θέση, προτείνει συγκεκριμένα άτομα, είτε θα πρέπει να έχει ιδία άποψη για την τραγική κατάστασή τους, πολύ τραγικότερη από τον μέσο όρο των ανέργων, είτε θα αγνοεί πως υπάρχει δημόσιος οργανισμός και μμε για ανάρτηση ενδιαφέροντος, ή θα βολεύει κάποιο ρουσφέτι, για προσωπικούς λόγους.
Μια και ο κ. Γκ. δεν αναφέρθηκε σε ιδικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συγκεκριμένοι που έστειλε για πρόσληψη, θα υποθέσω καλοπροαίρετα ότι αγνοεί την ύπαρξη του ΟΑΕΔ. Εκτός πάλι αν αγνοεί πως υπήρχαν και άλλοι άνεργοι στην χώρα, παίζει και αυτό....
Ο αν.Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μια περίεργη εξίσωση προσπαθούν να συγκρίνουν τα ανόμοια οι κυβερνώντες. Ενοχοποιούν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για ανέργους συμπολίτες μας για εύρεση εργασίας σε έναν ιδιωτικό οργανισμό, όπως ήταν ο ΟΑΣΘ πριν λίγο καιρό, και την εξισώνουν με την κομματικοποίηση, την οποία επιχειρούν να κάνουν στον, ήδη, κρατικοποιημένο ΟΑΣΘ.

Θα ήθελα να τους πληροφορήσω ότι θα συνεχίσω να ενδιαφέρομαι για ανέργους συμπολίτες μας και θα συνδράμω, με όλες τις δυνάμεις μου, προκειμένου να καταστεί δυνατό να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Το θεωρώ και χρέος και καθήκον μου.

Αντίθετα, θα ήθελα να τους θυμίσω ότι το Δημόσιο δεν είναι δοβλέτι κανενός».
Image
http://thessbomb.blogspot.gr/2018/03/bl ... _2704.htmlUser avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

ΟΑΣΘ και ραβασάκια για προσλήψεις.

Postby orestis_ts » Mon Apr 23, 2018 6:57 pm

Και ενδεχομένως η περίπτωση του κ. Γκιουλέκα, να μην είναι η μόνη. Μάλλον, να μην είναι η μόνη που θα μάθουμε. Έτσι έχουμε την εφημερίδα "ντοκουμέντο" να μιλά για προσπάθεια εύρεσης εργασίας και από άλλους γαλάζιους βουλευτές.
"Πρόκειται για επίσημα αιτήματα που απέστειλαν προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ το 2007 και το 2008 οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και Έλενα Ράπτη, τα οποία περιλαμβάνουν 112 ονόματα υποψηφίων που φέρονται να είχαν λάβει μέρος σε προκήρυξη την οποία είχε εκδώσει ο Οργανισμός για την πρόσληψη προσωπικού.
....."
http://www.documentonews.gr/article/org ... -ston-oaso
Μένει να δούμε αν η εφημερίδα προβοκάρει ή όχι. Θυμίζω για όποιον δεν το ξέρει, πως η εφημερίδα έχει αντι-νδ στάση. Βλέπετε το ότι πέτυχε διάνα με τον κ. Γκιουλέκα δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι αναφέρονται στα δημοσιεύματά της, ακολούθησαν την ίδια πρακτική.User avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Re: φάκελος ν.δ.

Postby orestis_ts » Mon Jun 04, 2018 7:34 pm

Θυμάμαι πριν λίγο καιρό που βγήκε μια βρώμα πως ο σύριζα πληρώνει τρολ για να στηρίζουν τις απόψεις του στα κοινωνικά δίκτυα. Αν και το κατασκεύασμα δεν έστεκε και πολύ καλά στα πόδια του, είναι τραγελαφικό πως το στήριζαν κυρίως φιλο-νεοδημοκρατικές πηγές. Τραγελαφικό αν σκεφτεί κανείς την στήριξη που προσφέρουν κάποιοι δικτυακοί χώροι στην ν.δ.. Οπότε αφού η "ομάδα αλήθειας" και οι "παραιτηθείτε" φαίνεται ότι μπαγιάτεψαν εμφανίστηκε πρόσφατα νέα αυθόρμητη κίνηση υποστήριξης της ν.δ. Οι "χιλιάδες φωνές" που φιλοδοξεί να εκφράσει την σιωπηλή πλειοψηφία. Τώρα πως γίνεται να είναι σιωπηλή με τόσα μμε και δραστήριους χρήστες του διαδικτύου να στηρίζουν τις θέσεις που στηρίζουν οι "χιλιάδες φωνές" είναι κάτι που ξεπερνά τον κοινό νου.

Η σελίδα του press project, με μάλλον αριστερές προσεγγίσεις, αλλά σίγουρα όχι και φιλο-σιριζα, παρουσιάζει το φαινόμενο.
Με προμετωπίδα το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το δικαίωμα ψήφου στον τόπο κατοικίας τους για τους Έλληνες του εξωτερικού και διακηρύξεις όπως «τέρμα οι "συλλογικότητες"» και «όχι στους φόρους-ναι στις δουλειές», η διαδικτυακή πλατφόρμα «xiliades fwnes» έκανε την εμφάνισή της στην μπλογκόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες. Με μία σελίδα στο facebook και ένα ομώνυμο portal, το «διαδικτυακό κίνημα» επιχειρεί να εμφανιστεί ως μία αχρωμάτιστη και ακομμάτιστη κίνηση.

«Τώρα φωνάζουμε εμείς! Διεκδικούμε όλα όσα πιστεύουμε. Αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα που μας αξίζει!» αναφέρει το μήνυμα που εμφανίζεται στο Facebook με χορηγούμενες αναρτήσεις, με την αισθητική της συγκεκριμένης σελίδας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να μην θυμίζει σε τίποτα τη Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, με μία γρήγορη περιήγηση στον ιστότοπο διαπιστώνει κανείς την ξεκάθαρη υποστήριξη στον πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργώντας ερωτηματικά για τις πρακτικές «συγκαλυμμένης» προεκλογικής καμπάνιας που φαίνεται να εγκαινιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Μεταξύ των αναφορών στον λαϊκισμό και την ανομία και τους ακροδεξιάς έμπνευσης συσχετισμούς των «συλλογικοτήτων» με τη «βία», στη σελίδα «xiliades fwnes» δεσπόζει το μανιφέστο αυτού του «διαδικτυακού κινήματος ασυμβίβαστων, ενεργών πολιτών».
Ενδιαφέρον είναι οι απόψεις των χιλιάδων φωνών για τους δώδεκα λόγους που στηρίζουν τον Κυριάκο. Βέβαια οι λόγοι που απαριθμούν είναι μόνο έντεκα, ίσως η αριστεία δεν έφτασε ακόμα στις χιλιάδες φωνές, αλλά ας αφήσουμε τις μικροπρέπειες, ίσως σε κανένα κόπι-πάστε χάθηκε ένα λόγος....
https://www.thepressproject.gr/article/ ... -Mitsotaki
Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, απαριθμούν 12 λόγους, οι οποίοι ακολουθούν:
1. Έχει δουλέψει πολύ στη ζωή του και έχει χτίσει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό.
2. Είναι γνήσιος φιλελεύθερος, τόσο σε ζητήματα οικονομίας όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.
3. Είναι ασυμβίβαστα πατριώτης.
4. Μιλάει πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και σιχαίνεται τον λαϊκισμό.
5. Είναι θαρραλέος, δεν φοβάται να συγκρουστεί για αυτά που πιστεύει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. (εκλογή ΠτΔ, σύμφωνο συμβίωσης)
6. Δεν εξαρτάται από την πολιτική. Έχει πετυχημένη πορεία στην πραγματική οικονομία στα 11 χρόνια που εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε θέσης ευθύνης.
7. Είναι υπεύθυνος και μετριοπαθής - μιλάει πάντα εμπεριστατωμένα και με επιχειρήματα.
8. Είναι αξιόπιστος. Χαρακτηρίζεται από συνέπεια λόγων και πράξεων.
9. Είναι ευαίσθητος. Καταλαβαίνει τον μέσο Έλληνα.
10. Έχει κάνει πράξη το άνοιγμα στην κοινωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μητρώο πολιτικών στελεχών και άλλες τομές που έχει κάνει στο κόμμα του.
11. Αναβαθμίζει το διεθνές κύρος της Ελλάδας.
Με την ευκαιρία να αναφέρω και εγώ 12 λόγους που δεν θα στηρίξω τον Κυριάκο.
1. Είναι αφμίβολο αν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του ή αν το εντυπωσιακό βιογραφικό του οφείλεται αποκλειστικά στις οικογενιακές του σχέσεις.
2. Είναι ΝΕΟφιλελεύθερος, σε ζητήματα οικονομίας, αλλά όχι και στα κοινωνικά ζητήματα.
3. Προωθεί εθνικιστικές απόψεις και πολιτικές.
4. Είναι λαϊκιστής και έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια.
5. Αποφεύγει να συγκρουστεί ίσως γιατί υπολογίζει υπερβολικά το πολιτικό κόστος. (πχ. ανοχή στους ακροδεξιούς, ονομασία φύρομ)
6. Εξαρτάται τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του από την πολιτική. Τα 11 χρόνια που εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε τέσσερις διαφορετικές επιχειρήσεις, αμφιβάλω αν φτάνανε για να αναρριχηθεί σε θέσεις ευθύνης. Όμως παραιτήθηκε ή τον διδάξανε;
7. Είναι τερατολόγος και δεν μιλάει εμπεριστατωμένα με επιχειρήματα.
8. Δεν είναι αξιόπιστος. Ούτε χαρακτηρίζεται από συνέπεια λόγων και πράξεων.
9. Σαν κρατικοδίετος και πλουσιόπαιδο, είναι αδύνατο να καταλάβει τον μέσο Έλληνα.
10. Δεν έχει κάνει πράξη το άνοιγμα στην κοινωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθεια να ελέγξει το κόμμα του.
11. Υποβαθμίζει το διεθνές κύρος της Ελλάδας.

12. Είναι μέλος της ομάδας εξουσίας που κατέστρεψε την Ελλάδα και δεν έχω κανένα λόγο να υποθέσω ότι μετάνιωσε για ότι έκανε ο ίδιος και οι πολιτικοί του σύντροφοι.
13. Το στερητικό σύνδρομο της κουτάλας, φαίνεται ότι τον έχει ζορίσει άσχημα.

Η ν.δ. θα ήταν ευχής έργον να βρει ένα αξιόπιστο αρχηγό, με κεντροδεξιές (και όχι νεοφιλελεύθερες) θέσεις στην οικονομία, με φιλελεύθερες απόψεις για κοινωνικά θέματα και με αρκετή αποφασιστικότητα ώστε να ξεκαθαρίσει το κόμμα από το σάπιο παρελθόν. Και αυτό για το καλό της χώρας, που χρειάζεται επειγόντως ένα κεντροδεξιό κόμμα της προκοπής αντί για το σημερινό σούργελο.User avatar
orestis_ts
Posts: 430
Joined: Fri Jun 27, 2014 11:11 am

Ζάεφ και Σπυράκη.

Postby orestis_ts » Mon Oct 08, 2018 5:47 pm

Γίνεται πολύ συζήτηση τελευταία για την πιθανή μυστική διπλωματία και μάλιστα ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, με στόχο το κομματικό όφελος, σχετικά με την(ή τις) συνάντηση Ζάεφ και Σπυράκη. Μήπως ζήτησε από τον Ζάεφ να μην προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την λύση του προβλήματος με την γείτονα, προβάλλοντας σαν ακατάλληλη την παρούσα κυβέρνηση και υποσχόμενη μια καλύτερη λύση, και κυρίως αξιόπιστη από την ν.δ. όταν γίνει κυβέρνηση; Μήπως δήλωσε πως η ν.δ. θα καταψηφίσει την οποιαδήποτε συμφωνία για ψηφοθηρικούς λόγους;

Δεν ξέρω και κανείς δεν νομίζω ότι μπορεί να ξέρει τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους, εκτός από τους ίδιους. Εκείνο που ξέρω είναι ότι η συμφωνία των Πρεσπών πατάει πάνω στις γραμμές που ασπάζονταν η ν.δ. και ακολουθεί την γραμμή του εφικτού. Έχει ένα πραγματικό κακό όμως για την ν.δ.
Την έφερε ο Τσίπρας. Αυτό είναι το μεγάλο αρνητικό της συμφωνίας. Το μόνο ουσιαστικό αρνητικό. Δεν μπορεί η ν.δ. και αρκετοί άλλοι, να δεχθούν ότι η κυβέρνηση που αναθεματίζουν σαν κάκιστη πέτυχε αυτό που δεν κατάφεραν άλλες κυβερνήσεις για καμιά 25ετία και μάλιστα με βάση τα ήδη αποδεκτά από την Ελληνική πλευρά, χωρίς ουσιαστικές υποχωρήσεις. Γιατί ουσιαστικά αυτοί που υποχώρησαν είναι οι γείτονες, και μάλιστα πολύ....

Οπότε αφού η συμφωνία είναι κακή λόγο Τσίπρα, η ν.δ. όφειλε πιστή στην αντιπολιτευτική της στάση να προοθήσει την μη ύπαρξη συμφωνίας. Αν αυτό το έκανε η κ. Σπυράκη σε συνάντηση με τον Ζάεφ ή έπεσαν τηλέφωνα μεταξύ ημεδαπών και γειτόνων, είναι ασήμαντο. Η συμφωνία δεν ήταν επιθυμητή, γιατί ήταν μια νίκη που θα πιστώνονταν ο Τσίπρας, και η ν.δ. είναι μια θεμιτή υπόθεση ότι την μποϊκοτάρισε ήδη όταν διαφαίνονταν η πιθανότητα να υπάρξει.
Εδώ έφτασε να ξεφτιλιστεί υποστηρίζοντας τα συλλαλητήρια ενάντια στην σύνθετη ονομασία που ήταν επίσημη θέση της κυβέρνησης Σαμαρά, γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Λογάκια δεν θα έβαζε όπου μπορούσε στους γείτονες για να καθυστερήσουν....;
Να είμαστε ρεαλιστές, όταν πιθανολογούμε.

Είχε δίκιο η ν.δ. να τορπιλίζει την συμφωνία πριν ακόμα γίνει; Ίσως. Η αλήθεια είναι ότι η μια συμφωνία που θα είχε την υπογραφή του Μητσοτάκη, παραπλήσια με την υπάρχουσα ή λίγο χειρότερη (γιατί καλύτερη δεν το βλέπω) θα είχε μεγαλύτερη αποδοχή στο κοινοβούλιο. Όμως το ατύχημα να μην υπάρξει συμφωνία λόγο της ακροδεξιάς πτέρυγας της ν.δ. παραμένει.

Ήταν επιτυχία του Τσίπρα η συμφωνία. Δεν νομίζω, τον βοήθησε η συγκυρία. Οι Αμερικάνοι και η ε.ε. πάτησαν τους γείτονες στο λαιμό για να δεχθούν. Η επιτυχία του Τσίπρα έγκειται μόνο στο ότι κατάλαβε ότι έχει το πάνω χέρι και το εκμεταλλεύτηκε. Μένει βέβαια να δούμε αν το παράκανε και οι γείτονες τα πάρουν στο κρανίο, ή αν οι Έλληνες βουλευτές επιδείξουν ανθελληνική συμπεριφορά καταψηφίζοντας μια θετική για την χώρα συμφωνία. Θα δούμε σε λίγους μήνες που φυσάει ο αέρας....
Image
Return to “Πολιτική σκηνή της Ελλάδος”

cron